Ioana Boca – Zori de Zen

DESPRE MINE

Cel mai important lucru pe care l-aș putea spune despre mine este că am devenit mămică. A fost ziua care mi-a schimbat viața pentru totdeauna, iremediabil și total. Am un băiețel perfect, pe care îl prețuiesc mai presus decât oricine și orice. Noua mea postură de mămică mi-a adus însă și provocări neașteptate. Multe, multe provocări. Am făcut un salt uriaș, practic, de la – hei, în viața mea nu se petrece mai nimic nou – la – Aoleu, se întâmplă totul, acum și deodată! Despre asta voi scrie aici, pe Zori de Zen, în speranța că voi fi de ajutor și altor proaspete sau viitoare mămici, povestind experiențele mele (plăcute sau mai puțin plăcute), întotdeauna cu zâmbetul pe buze. Cred, cu convingere, că simțul umorului poate vindeca răni.

Un lucru esențial pe care l-am învățat de când am devenit mamă este să văd partea plină a paharului, în orice situație, oricât de supărătoare ar fi. Treaba asta îți conservă energia și îți menajează nervii ca să te poți ocupa de lucrurile care, într-adevăr, contează. Am devenit mai răbdătoare, mai înțelegătoare și cred că și un pic mai înțeleaptă. Așadar, vă invit să zăboviți, cât vă poftește inima, pe Zori de Zen și vă spun, cu mare drag, bun venit în viața noastră!

Restul lucrurilor despre mine:

Sunt jurnalist, am început în televiziune, dar dragostea mea a fost, este și va rămâne radioul. Timp de mulți ani am prezentat știrile la Europa FM, apoi m-am retras din fața microfonului în spatele lui, acceptând o nouă provocare, cea de a realiza campaniile de comunicare pentru Europa FM și Radio 21. În 2016, însă, mi-am luat lumea-n cap, la propriu. Ne-am mutat într-un alt apartament, în alt oraș, în altă țară. Așadar, în prezent, Madridul a devenit noua noastră casă, un oraș călduros și la propriu, și la figurat. Aici ne construim acum o viață nouă și de aici continui eu să scriu despre experiențele și aventurile vieții de mămică.

Sunt născută în zodia Pești, cea mai ciudată zodie posibilă, o zodie a contradicțiilor și a ciudățeniilor. Și chiar așa e: sunt și timidă, și sociabilă, sunt și comunicativă, și taciturn, sunt și energică, și complet statică, îmi place gălăgia, zarva, viața tumultoasă, deși caut în mod continuu liniștea, ca să-mi pot aduna gândurile. Îmi plac provocările și proiectele care îmi dau ocazia să fiu creativă.

Am un frate mai mic și tocmai pentru că e „mai mic” decât mine, că mic nu mai e demult… cred că voi rămâne toată viața cu impulsul de a-i sări în ajutor și de a-l dădăci de câte ori mi se dă ocazia. Sunt căsătorită cu un om minunat, modelele mele în viață sunt chiar părinții mei, pe care îi consider cei mai buni părinți din lume. Mama este, în continuare, cea mai bună prietenă a mea și sper ca, într-o bună zi, copiii mei să poată spune același lucru despre mine.

De ce Zori de Zen

Pentru că în cele mai demoralizante momente, atunci când crezi că nu o vei mai scoate la capăt (așa cum am crezut și eu), sunt aici să-ți spun că poți și că nu mai e mult până când vei vedea zorii propriului tău Zen. Toate etapele prin care trecem, în viața de părinte, cu greutățile și frumusețea lor, exact asta sunt – etape. Așa că, atunci când e cel mai greu, gândește-te că nu va fi așa la infinit. Și bucură-te de fiecare clipă.

Viața nu e perfectă. Și asta e OK.

Nu poți alege și nici nu poți controla mereu ce ți se întâmplă, dar poți alege cum să reacționezi la ce ți se întâmplă. Vorba aceea, dacă tot ce ai sunt niște lămâi, pune de o limonadă.

 

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+