Ioana Boca – Zori de Zen

File de pește în sos de portocale

O rețetă ușoară, gustoasă și foarte rapidă. O puteți prepara folosind file de cod sau merluciu. Eu am folosit file de cod.

Ingrediente:

200 g file de pește (cod sau merluciu)

120 ml suc de portocale proaspăt stors

40 g cașcaval Cheddar, ras

25 g fulgi de porumb (simpli, fără zahăr) pisați

7 g unt sau margarină

1 linguriță de pătrunjel proaspăt, tocat

file-peste-portocale-1

Ce și cum

Punem peștele file într-un vas termorezistent, pe care l-am uns cu puțină margarină sau unt. Acoperim apoi peștele cu sucul de portocale și adăugăm cașcavalul, pătrunjelul și fulgii de porumb. Presărăm apoi cele 7 grame de unt sau margarină.

Acoperim vasul fie cu folie de aluminiu, fie punem un capac și îl introducem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsăm să se coacă timp de 20 de minute. Scoatem apoi vasul și desfacem peștele în feliuțe subțiri, îl amestecăm cu sosul în care a fiert și masa pentru pici este gata. Bon apetit!

file-peste-portocale-32

 

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *