Ioana Boca – Zori de Zen

5 rețete de apă vitaminizată, care țin departe răcelile, în sezonul rece (P) + Concurs!

Iarna e unul dintre anotimpurile mele preferate. Da, e frig de îngheață pietrele, ninge și câteodată bate un vânt rece de-l simți până-n măduva oaselor, dar tot iubesc anotimpul ăsta al cozonacilor, al aromei de scorțișoară și mirosului de brad, al oamenilor de zăpadă, nasurilor roșii și al obrajilor îmbujorați.

Singurul lucru care nu-mi place deloc, deloc e că este și sezonul răcelilor. Dar, dacă ne hidratăm și avem grijă să nu ne lipsească vitaminele, atât de necesare susținerii sistemului nostru imunitar, ne putem bucura în voie de tot ce are mai bun iarna de oferit. Totul e să nu ne doboare răcelile, așa că încerc să previn astfel de „episoade”, cât de mult pot.

Nu știu cum sunteți voi, dar eu, dacă mă procopsesc cu vreo răceală, e jale la noi în casă. Parcă exact atunci toată lumea are nevoie de câte ceva, vrea câte ceva, ăsta micu trage de mine în toate părțile, să ne jucăm iar eu nu vreau decât să-mi trag pătura peste cap și să zac acolo până la primăvară. De-asta zic că, în măsura în care putem, e bine să ne facem un pic de timp și pentru noi. Știți cum se zice: dacă mama nu e bine, nimeni nu e bine.

Uite-așa m-a găsit campania inițiată de Apa Calipso: în căutare de soluții de evitat răceli, ca să ne putem bucura, în voie, de anotimpul acesta frumos, dar friguros.

Am învățat să prepar apă vitaminizată, știam despre ea, dar nu încercasem niciodată până acum, ce-i drept. Și tot de la ei am aflat că este foarte important ca apa pe care o folosești să fie alcalină iar la capitolul acesta, apa Calipso excelează: provine dintr-un izvor natural, din Codrii Vlăsiei și conține un complex optim de minerale, ceea ce o încadrează în zona apelor oligominerale. Nivelul de nitriți prezenți în apa de izvor naturală îmbuteliată de Calipso se situează sub capacitatea de detecție a aparatelor de laborator, în vreme ce reziduul fix este de 372 mg la litru, iar valoarea pH-ului este de 8,2, similar cu pH-ul lichidelor din corpul uman.

Starea noastră de sănătate este strâns legată de pH-ul din organism. Un pH acid împiedică absorbția corectă a vitaminelor și mineralelor și afectează capacitatea organismului de a se vindeca și de a se detoxifia. În același timp, bacteriile și virușii nu se pot dezvolta într-un mediu alcalin. De aceea, dacă ne dorim o sănătate de fier și un sistem imunitar eficient, este important să consumăm apă alcalină.

Apa vitaminizată: Cum ne întărim sistemul imunitar, în sezonul rece, folosind puterea ingredientelor naturale și a apei alcaline Calipso

În sezonul rece, știm cu toții că ne e mai greu să consumăm acel minim de doi litri de apă pe zi și nici la capitolul vitamine nu mai stăm la fel de bine, fiindcă mâncăm mai puține fructe și legume proaspete.

Pe mine, una, m-a încântat să descopăr cele cinci rețete de băuturi delicioase, toate preparate cu apa Calipso, care mențin pH-ul corpului alcalin, furnizează vitaminele și mineralele care întăresc sistemul imunitar și ajută la lupta împotriva virozelor și a gripei.

Iată câteva dintre rețetele de băuturi vitaminizate, preparate cu apa Calipso, pe care le-am încercat până acum:

1) Apă vitaminizată cu turmeric, ghimbir și lămâie

Turmericul are acțiune antiinflamatorie, antioxidantă, are proprietăți antibiotice, antibacteriene, antivirale și îmbunătățește circulația. În plus, calmează tusea și durerea în gât și are acțiune cicatrizantă. Ghimbirul este bogat în potasiu, zinc, calciu, cupru și magneziu, vitaminele B6, C și D. Lămâia conține vitamina C, vitamina B, fosfor, proteine și carbohidrați. Aceasta întărește sistemul imunitar, ajută în tratamentul infecțiilor gâtului, al febrei, al pietrelor la rinichi și are rol antioxidant.

Ce ne trebuie:

500 ml apă Calipso
1 linguriță turmeric proaspăt ras
1 linguriță ghimbir proaspăt ras
1/2 linguriță scorțișoară
1/2-1 lingură sirop de arțar, miere sau alt îndulcitor preferat
1 lămâie

Cum facem:
Pune apa într-o cratiță și încălzește-o la foc mediu. Adaugă turmericul, ghimbirul, scorțișoara și siropul (dacă folosești miere, recomandăm să o adaugi la final).

Fierbe la foc mic pentru 10 minute. Trece băutura prin sită și toarn-o peste două-trei felii de lămâie. Opțional, adaugă cuburi de gheață.

Pe lângă faptul că e o bombă de vitamine, băutura aceasta este și foarte gustoasă! Eu am băut-o caldă, precum ceaiul. E delicioasă!

2) Apă vitaminizată cu lămâie, castraveți și mentă

Pe lângă beneficiile aduse de lămâie, castraveții aduc în plus vitaminele A, B, C, fibre, săruri de calciu, fier, sulf, magneziu, zinc, fosfor, sodiu, siliciu și potasiu. Castraveții au proprietăți antioxidante și ajută la hidratarea și detoxifierea organismului, la eliminarea rapidă a toxinelor acumulate. Menta are proprietăți dezinfectante, conferind o aromă fresh băuturii.

Ce ne trebuie:
12 căni de apa Calipso
1 castravete mare
2-3 lămâi organice
10-12 frunze de mentă

Rețeta aceasta e ca o zi la Spa, într-un pahar. 🙂  Minunată! E foarte hidratantă și răcoritoare.

3) Apă vitaminizată cu ananas și nucă de cocos

Ananasul conține fibre, fitonutrienți, pectine, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitaminele C, B5, B6, B1, antioxidanți și polifenoli (betacaroten). Ananasul are proprietăți antiinflamatorii, purgative, detoxifiante, antidepresive și are efect revigorant. Acesta întărește sistemul imunitar și îți face plinul de energie.

Nuca de cocos este bogată în potasiu, calciu, magneziu, fosfor si sodiu și plină de nutrienți precum vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6. Nuca de cocos conține și acid lauric, un puternic antiviral si antibacterian.

Ce ne trebuie:
1 litru de apa Calipso
1/3 cană cuburi ananas proaspăt tăiat
1/4 cană bucăți nucă de cocos proaspătă (fără coajă)

Pentru cine preferă o băutură cu multe vitamine, dar aromată subtil, aceasta este recomandarea mea.

Urmează să mai încerc încă două rețete, ambele preparate tot cu apa Calipso:

4) Apă vitaminizată cu citrice și cimbru

Portocalele sunt bogate în vitamina C, care crește rezistența organismului în fața infecțiilor și elimină radicalii liberi proinflamatori din sânge. Conțin, în plus, vitamine din complexul B și au un puternic efect antioxidant, fiind o sursă bună de vitamina A și alte flavonoide.

Portocalele sunt, de asemenea, o sursă bogată de minerale, cum ar fi calciu și potasiu. Lime-ul conține vitamina C din abundență, aceasta reprezentând aproximativ 48% din fruct. Ca și lămâia, conține vitamina B6, potasiu, acid folic.

Printre mineralele din compoziție, prezente în cantități mai mici, se numără calciul, fierul, fosforul și cuprul. Grapefruit-ul este bogat în antioxidanți ca vitamina A și flavonoide, vitamina C și potasiu.

Grapefruit-ul roșu este bogat în licopen, un flavonoid antioxidant ce protejează pielea și are efect anticancerigen. Cimbrul are efect antiseptic, expectorant și analgezic. Acesta ajută și la calmarea tusei, guturaiului și astmului.

Ce ne trebuie:
10 căni de apa Calipso
3 portocale
2 lămâi
1 lime
1 grapefruit roșu
2 crenguțe de cimbru proaspăt

5) Apă vitaminizată cu portocală, lămâie, salvie și cimbru

Această combinație este un shot de imunitate. Proprietățile bine cunoscute ale portocalelor și lămâilor se îmbină cu efectul antiseptic și analgezic al cimbrului.

Salvia conține vitamina B1, C, săruri de potasiu și are acțiune antiseptică și bacteriostatică. Salvia ajută, în plus, în tratamentul faringitelor și amigdalitelor.

Ce ne trebuie:
10 căni de apa Calipso
3 portocale
2 lămâi
2 crenguțe de salvie proaspătă
2 crenguțe de cimbru proaspăt

Elementul central al fiecărei rețete, apa alcalină și oligominerală Calipso, are proprietăți nutritive ce accentuează gustul și aromele fiecărui ingredient cu care intră în contact, sprijinind procesul de alcalinizare a pH-ului și de asimilare a mineralelor.

Mierea, care poate fi folosită ca îndulcitor pentru orice băutură, este o sursă naturală de minerale cum ar fi calciu, fier și potasiu, dar și vitamine din complexul B. Mierea are efect antibacterian, ajută la asimilarea calciului în organism, la tratarea răcelilor, tusei, durerilor în gât, secrețiilor nazale și stimulează sistemul imunitar.

CONCURS: CÂȘTIGĂ UN COȘ CU TOT CE AI NEVOIE PENTRU A PREPARA BĂUTURI DELICIOASE CU APA CALIPSO

 

Bun și acum… CONCURS!  Poți câștiga coșul acesta, care conține apă Calipso, fructe, mirodenii și tot ce ai nevoie pentru a prepara rețetele delicioase de apă vitaminizată, pe care le-am prezentat în acest articol.

Tot ce ai de făcut este să dai (1) Like paginii mele de Facebook  și (2) să-mi spui, într-un comentariu, pe pagina de Facebook , la postarea acestui articol: tu ce fel de băutură vitaminizată cu apă Calipso ai vrea să încerci? 

Mult succes tuturor! Și să ne bucurăm de o iarnă cu cât mai puține răceli! 🙂

UPDATE:

Lupu Radu este câștigătorul concursului, în urma tragerii la sorți, folosind random.org. Felicitări, Radu!

 

Regulamentul concursului:

La acest concurs pot participa toate persoanele cu domiciliul în România.

Aceeași persoană nu poate participa la concurs de mai multe ori.

Concursul are un singur câștigător și un singur premiu.

Concursul se desfășoară exclusiv pe pagina de Facebook a blogului meu, aici.

Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți, cu ajutorul random.org și anunțat aici, pe blog, printr-un update la acest articol.

Perioada de desfășurare a concursului: 10.12.2018, ora 19:00 pm – 12.12.2018, ora 10:00 pm. Tragerea la sorți și anunțarea câștigătorului vor avea loc în cursul zilei de 13.12.2018.

Câștigătorul va fi contactat de către mine iar apoi eu voi transmite datele de contact ale acestuia, către inițiatorii campaniei pentru Apa Calipso, care se vor ocupa de trimiterea premiului.

În cazul în care câștigătorul nu poate fi contactat, în termen de 24 de ore, de la încheierea tragerii la sorți, voi face o altă tragere la sorți și va fi desemnat un alt câștigător.

Îmi rezerv dreptul de a anula acest concurs, în orice moment, dacă, din motive independente de mine, concursul nu mai poate fi desfășurat.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.