Ioana Boca – Zori de Zen

Brioșe cu mere și stafide

Aceste brioșe cu mere, stafide și ghimbir, pe lângă faptul că sunt foarte cremoase și fragede, mai au o mega-calitate: se fac foarte rapid! Mie una nu-mi place să stau cu orele în bucătărie, așa că atunci când mă apuc de ceva… criteriile mele sunt: să fie bun și să nu dureze mult. Ce să mai zic, cât sunt de bune? Așa de bune încât a trebuit să fac un efort ca să nu le devorez pe toate iar mirosul… e o nebunie. Mere și scorțișoară… ce poate mirosi mai frumos de-atât într-o bucătărie?! M-am teleportat direct în copilărie, când bunica ne umplea casa cu aroma merelor coapte cu scorțișoară. Și-apoi, așa de bine se asortează mirosul ăsta cu toamna care ne bate-n geam… Încercați-le, merită.

Ingrediente:

125 g unt

100 g zahăr tos

1 ou

200 ml lapte

225g făină

15 g praf de copt

1/2 linguriță de ghimbir ras

1 linguriță de scorțișoară (praf)

2 mere rase

75g stafide

1/4 linguriță sare

(puțin zahăr brun de presărat peste ele, înainte de a le pune la cuptor)

Ce și cum:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius. Amestecăm ingredientele uscate, apoi adăugăm și restul ingredientelor și amestecăm iar până obținem o compoziție uniformă.

Ungem tava pentru brioșe cu puțin ulei, ca să nu se lipească sau folosim un spray non-stick (eu asta folosesc, mi se pare mult mai rapid și mai comod).  Turnăm compoziția în tavă, având grijă să nu umplem formele chiar până sus, pentru a lăsa loc brioșelor să crească frumos. Opțional, putem presăra un pic de zahăr brun pe fiecare brioșă.  Lăsăm la cuptor 20 de minute. Brioșele sunt gata când au crescut bine iar crusta a devenit aurie.

Delicioase! Merele rase le fac să fie atât de cremoase și de fragede! Poftă bună și celor mari și celor mici 🙂

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *