Ioana Boca – Zori de Zen

Niște cizme cu dinți și o fermă cu dovleci

Bun, deci i-am cumpărat lui Lil’ Man o pereche de cizmulițe. Mai de toamnă-iarnă așa. Fie, mai mult spre iarnă. Se ducea băiatul în excursie cu grădinița, la o fermă de dovleci. Se apropie Halloween iar aici sărbătoarea asta e la ea acasă, deci nici că se putea să rateze așa ceva.
 
Ne-au avertizat cei de la grădiniță că, dimineață, când pleacă ei, e frig și vor fi pe câmp, deci – cizme, oameni buni. Luați cizme la copii! Le-am luat. A fost bine că le-am luat, fiindcă, în ziua cu pricina, chiar a fost frig. Soare, dar frig.
 Lil Man s-a opintit din răsputeri în dimineața aceea, abia l-am încălțat. Nu voia și pace. I-am explicat că este foarte frig afară, că o să-i înghețe picioarele, am deschis ușa de la casă, ca să-i arătăm ce frig e, am încercat să-l entuziasmăm că se închid cu doi arici, nu cu unul, precum pantofii lui sport… Nici gând. Era de neclintit!
Până la urmă, ne-a venit mintea la cap și i-am adus argumentul suprem: i-am atras atenția că sunt cu dinți. Sunt cizme cu dinți. Cu crocodil! Deci n-aveau cum să nu-i placă. Cui nu-i place o pereche de cizme cu dinți?! Pfoaaa… n-am auzit pe nimeni să nu-i placă așa ceva. Nu există!
Și i-au plăcut. Mult. Prea mult. Așa de mult, încât acum nu mai vrea să iasă din casă decât cu cizme. Doar că, acum, mai mult e cald, decât frig. La amiază, e mai mult spre vară decât spre toamnă iar cizmele sunt mai mult de iarnă decât de toamnă. Suntem pierduți prin anotimpuri. Ajutor!
 Uite-așa a venit, acasă, din excursie: cu un dovleac mic, mic, dar cu o pasiune maaare…
A, nu, că nu vreau nimic, doar mă plâng! 😀 Spuneți-mi că și piticii voștri au făcut câte o pasiune din asta nebună pentru un anumit lucru de îmbrăcat/încălțat?! Vă roog! Măcar să mă simt mai bine, atunci când ies pe stradă, cu un eschimos mic, încălțat cu cizme cu dinți. 

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *