Ioana Boca – Zori de Zen

Patru soluții de depozitat hainele nici curate, nici murdare

Am o problemă. Voi ce faceți cu hainele nici murdare, nici curate? Adică cele deja purtate, dar pe care nu le considerați încă murdare, ca să le puneți direct la spălat, dar – nici atât de curate, încât să le puneți, la loc, în dulap, cu hainele spălate? Unde le puneți? Fix categoria asta de haine, care se află, de fapt, între „categorii”, sunt alea pe care trebuie să le adun eu de pe jos (și cred că și voi…) sau care își găsesc locul pe Frankenstein-ul scaunelor.

Știți scaunul acela, nu? Sunt sigură că aveți sau ați avut și voi, la un moment dat, ACEL SCAUN – e ăla care adună toate hainele care nu-s de pus în dulap, dar care nici nu-s de spălat încă. E struțo-cămila casei. Cel căruia, dacă îi dai un bobârnac mai zdravăn, cade pe spate, în unele zile, sub greutatea muntelui de lucruri adunate pe el.

Ăsta era Frankenstein-ul meu, într-o zi bună, când coafura rezista. :D

Nu zic că nu-i o soluție, dar, cu siguranță, nu-i cea mai estetică soluție. Sincer, I hate it. Nu-mi place să-l am, nu-mi place să-l văd. Pur și simplu, nu-mi place și punct. Mă deprimă.

Bine, pe post de scaunul Frankenstein, foloseam, într-o vreme, bicicleta eliptică. Foarte bună investiție, vă spun! Știți câte haine „ne-murdare” pot fi agățate pe ea?! :D Recunosc, însă, că e cam scumpă, ca să fie folosită doar pe post de umeraș supradimensionat…haha.

Bine, dacă nu te deranjează că au mai fost purtate, pui hainele, la loc, în dulap și ai rezolvat problema sau dacă ești super-super obsedat/ă de curățenie, o să pui în coșul cu rufe și jeanșii pe care i-ai purtat 10 minute, cât te-ai dus afară să cumperi o pâine, și-atunci, e liniște și pace în lume.

Sincer vă spun că și eu făceam parte din a doua categorie, aia care spală tot ce prinde, dar, la un moment dat, după ce a apărut și piciul în viața noastră, mi-am dat seama că, dacă continui în felul ăsta, o să spăl non-stop, tot, tot timpul. (Și-așa… am munți de haine, la spălat, mereu.) Și nu cred că este cea mai eficientă idee, nici din punctul de vedere al consumului de apă/energie și „nervi”, nici pentru durata „de viață” a hainelor și, de fapt, nici nu-i necesar să fac asta, doar pentru că puloverul acela, proaspăt spălat, s-a plimbat pe mine până la farmacie și înapoi.

Am renunțat să mai spăl tot ce prind, dar nici n-am scăpat, cu totul, de obsesia asta, așa că nu le pot pune nici înapoi, în dulap. Am un blocaj mental când mă gândesc să pun hainele îmbrăcate, deja, o dată, lângă cele proaspăt spălate. Așa că, pentru noi, restul ființelor, aflate între cele două categorii, care consideră că mai pot scoate o purtare-două, din unele haine, dacă nu au urme de murdărie vizibilă și nu miros… a apărut scaunul Frankenstein în viața noastră. Și, de cum a apărut, eu una, am simțit o dorință puternică să scap de el.

Patru soluții de depozitat hainele nici curate, dar nici murdare:

1) Agățători pe ușă

Noi avem aceste agățători, care sunt înșurubate bine dar, dacă nu vreți să vă găuriți ușile, folosiți agățătorile acelea din plastic, care se lipesc pe suprafața ușii. Le poți lipi inclusiv pe interiorul ușilor dulapului, dacă n-ai o problemă cu asta. Eu, cam am. Blocaj mental, da? Blocaj mental.

2) Coșul pentru haine necurate nemurdare

Cred că e cea mai simplă soluție: mai pune un coș pentru hainele nemurdare și depozitează-l lângă cel cu rufe pentru spălat. La noi așa arată. Transferul se face simplu și ușor, dintr-unul în altul, cu zero comision. :))

3) Soluția nici, nici.

Ce vreau să zic cu asta? Păi, asta e soluția în care pui hainele… nici în dulap, nici în afara lui. :D

Nu-mi prea place să amestec hainele noastre cu cele ale piticului, așa că, pentru hainele lui nemurdare, fac așa: le pun deasupra comodei în care îi țin hainele curate. Tot ce a purtat o dată, dar care nu trebuie spălat, pun deasupra.

 

4) Valetul

Nu, nu mă refer la a-ți angaja un valet, deși… pffffff.. ce bine ar fi, de-am putea. :) Totuși, poți să-ți cumperi unul, de la Ikea, de exemplu. Face fix cam ce face scaunul Frankenstein, dar arată mult, mult mai bine și e și mult mai eficient.

foto preluată de pe ikea.ro

Eu, una, îl am în plan pentru următoarea vizită la Ikea. Găsiți valetul Mulig aici

Voi cum faceți cu hainele ne-curate ne-murdare? Dacă ați găsit și alte soluții, spuneți-ne și nouă. :)

Mai ai nevoie și de alte idei de organizare? Citește și:

Cum am organizat spațiul de joacă la noi acasă

7 metode de a-ți eficientiza timpul atunci când ești mămică

6 Comments

 1. Alina

  Esti geniala, Ioana!!
  Nu credeam ca mai este un om in lumea asta mare care se confrunta cu aceasta problema. Cu problema nici prea- prea, nici foarte-foarte in ceea ce priveste hainele celui mic.
  Super ideea cu cosul nr1 si nr 2 din baie.

  Tu vii mereu cu solutii de geniu si ma faci sa mai relativizez putin viata asta de mamica prea grijulie, care, de atata bine pe care vrea sa il faca, pe toate le face prost….:)
  Francezii au o vorba potrivita in astfel de situatii: „le mieux est l’ennemi du bien”. Adica a vrea sa faci ceva ” prea bine” este inamicul ” binelui”.

  Reply
  1. Ioana (Post author)

   Alinaaa! Bine ai revenit! Și tare bine zici, așa e, când vrem să le facem pe toate perfect… mai dăm și rateuri. Dar nu-i nimic, punem punct și o luăm de la capăt. N-avem încotro, trebuie :)) Te pup!!

   Reply
 2. Cătălina

  Foarte bune ideile. Nici mie nu-mi place sa amestec hainele, iar scaunul plin cu haine mă enervează maxim.

  Reply
 3. Ioana (Post author)

  Mulțumesc, Cătălina. :)

  Reply
 4. Elena

  Buna, Ioana!
  N-as fi crezut ca mai exista cineva ca mine, sa agate aceste haine pe bicicleta eliptica :D
  Iti multumesc foarte mult pentru ideea cu valetul. Desi sunt fan Ikea, nu stiam de acest valet.
  O zi cu soare iti doresc!

  Reply
  1. Ioana (Post author)

   Buna, Elena! Da.. eliptica e un cuier nemaipomenit! :)) Cu mare drag, mă bucur dacă ți-a fost de folos! Mult soare și ție! :D

   Reply

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *