Dacă tot stăm acasă, gătim parcă mai mult decât de obicei iar rețeta aceasta de banana bread e hit-ul nostru de carantină… E ca un chec, dar foarte cremos și aromat, se face super repede și este senzațional, pe cuvânt. După mine, n-are rival, atât este de bun.
Vă trebuie neapărat niște banane foarte coapte, cu coaja maronie, cu cât sunt mai coapte, cu atât aroma lor va fi mai puternică. Știți bananele acelea care ajung să fie mult prea coapte ca să mai poată fi mâncate ca atare? Ei, ele sunt „aurul” pentru banana bread.
Ce ne trebuie și cum se face
Ingrediente:
2 cups (250g) făină
1 tsp (o linguriță) bicarbonat de sodiu
1/4 tsp (un sfert de linguriță) sare
1/2 tsp (o jumătate de linguriță) scorțișoară
1/2 cup (115 g) unt nesărat, moale, la temperatura camerei
3/4 cup (150 g) zahăr brun sau alb
2 ouă mari, la temperatura camerei
4 banane mari, foarte coapte
1 tsp (o linguriță) extract pur de vanilie
1/3 cup (80 ml) iaurt grecesc (sau smântână)
1/4 cup lapte
Opțional: 3/4 cup (100g) chipsuri de ciocolată cu lapte
Cum facem:
-Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (177 grade Celsius)
-Ungeți o tavă de chec cu unt sau ulei
-Decojiți bananele și striviți-le cu o furculiță.
-Amestecați făina cu bicarbonatul de sodiu, sarea și scorțișoara folosind un tel.
-Folosind mixerul, bateți, la viteză mare, untul împreună cu zahărul până când acesta se integrează iar compoziția devine cremoasă (aprox. 2 minute).
-Adăugați apoi ouăle, unul câte unul și mixați, la viteză medie, până se încorporează în compoziție.
-Adăugați bananele (pe care le-ați mărunțit înainte cu o furculiță), adăugați extractul de vanilie, iaurtul și laptele.
-Adăugați ingredientele uscate (făina amestecată cu sare, bicarbonat și scorțișoară) peste ingredientele ude și amestecați cu mixerul la viteză mică până când făina este încorporată.
-Opțional: Adăugați chips-urile de ciocolată și amestecați-le în compoziție, folosind o spatulă.
-Turnați compoziția în tavă.
-Lăsați la cuptor timp de 60 – 65 de minute. (Faceți testul cu scobitoarea și, dacă e nevoie, la jumătatea timpului, puteți acoperi tava cu o folie de staniol, ca să evitați ca banana bread să se facă prea maronie pe deasupra).
Asta a fost, banana bread e gata, lăsați-o să se răcească 5 – 10 minute în tavă, apoi scoateți-o și așteptați să se răcească complet. Poftă bună! 🙂