Ioana Boca – Zori de Zen

6 produse pentru băița perfectă a lui bebe

Nu e ușor când ai primul copil și sunt atâtea lucruri pe care trebuie să le înveți și cu care trebuie să te obișnuiești. Plus, că ai o listă interminabilă de cumpărături, ca să te pregătești pentru momentul când vei ajunge cu bebe acasă. Că e interminabilă.. ar mai fi cum ar mai fi, dar brambureala zecilor, chiar sutelor de opțiuni din care nu ai habar ce să alegi e absolut extenuantă. La mine așa a fost. Am înnebunit încercând să mă documentez și să selectez din marea de produse destinate copiilor și tare mi-aș fi dorit să mă ajute cineva la capitolul ăsta. De aceea, sper că vă e de folos lista de mai jos. O să vă spun ce am descoperit noi ( prin trial & error) și vă voi da o listă de produse testate de noi și pe care le recomand din toată inima, așa încât bebe să se bucure de băița perfectă  Așadar, vă spun ce a funcționat la mine, fără să am pretenția că le știu pe toate. Am învățat din greșeli și încercând tot felul de lucruri.

La noi, băița a fost un capitol aparte. Am ținut foarte mult să mă asigur că fac absolut tot, ca bebe să iubească băița și să nu îi fie frică de apă. Pentru băiețelul meu, băița este unul dintre momentele sale preferate ale zilei. Când îi spun că acum urmează baia, lasă totul deoparte și fuge la marginea căzii, arzând de nerăbdare să intre în apă.

Spălatul pe cap cu prosopul

Când bebe e încă prea mic pentru a sta singur în funduleț și trebuie așezat pe spate, spălatul pe cap poate fi problematic. La noi a fost. Îmi era așa de teamă să nu cumva să îl sperii în vreun fel! Mai ales la clătire. Așa că, am ajuns la metoda cu prosopul. Am folosit un prosopel mic pe care îl înmuiam în apă și apoi îl storceam deasupra capului băiețelului meu, pentru a-i umezi părul. Urma șamponarea și apoi clătirea prin aceeași metodă. De ce un prosop? Pentru că s-a dovedit a fi cea mai blândă metodă posibilă (din câte am încercat), jetul de la duș clar e prea puternic pentru un copil atât de mic, iar dacă folosești o cană cu apă pentru clătire, nu ai un control la fel de bun asupra unde ajunge apa aia, cu șampon. Îi poți turna peste ochi sau în urechi. Sigur nu e o experiență prea plăcută pentru bebe. Metoda cu prosopul a funcționat cu succes la noi, fără absolut nicio problemă, până când bebe s-a făcut suficient de mare și de puternic ca să stea singur în funduleț.

Viziera noastră minune

În etapa asta, am renunțat la prosop și am început să folosim dușul pentru clătire (dat la o intensitate mai mică), dar apelând la o vizieră, care să îi protejeze ochii și urechile. Sunt zeci de astfel de produse pe piață, tot felul de viziere care promit că stau lipite de capul copilului și nu lasă apa cu șampon să se scurgă pe față, dar pe cât de multe promisiuni, tot atâtea dezamăgiri. Am încercat tot felul de produse, pe care am aruncat banii efectiv degeaba, până când am găsit unul care chiar funcționează și despre care vă spun și vouă. Se numește Kair bath visor și este o invenție patentată a unui tătic american, care s-a săturat să ducă o luptă continuă cu copiii lui la băiță. Găsiți mai multe detalii pe www.kair.com

Eu am cumpărat produsul de pe Amazon Spania. (Găsiți link-ul listat la finalul textului). Chiar face ce promite.

Vă las aici și clipul de prezentare al produsului.

Cădița perfectă

După mai multe cădițe încercate (de care nu am fost complet mulțumiți), am ajuns la această cădiță (vă pun link-ul la final), de la OK Baby, care pentru noi a fost perfectă. Datorită designului ei, am folosit-o încă de la primele băițe ale lui bebe, atunci când trebuia așezat pe spate și continuăm să o folosim și acum, așezându-l în partea cealaltă, destinată copiilor din momentul în care încep să poată sta singuri în funduleț.

Are un design foarte echilibrat, copilașul nostru s-a simțit foarte bine în ea, dar partea absolut minunată a acestei cădițe este faptul că poți cumpăra la ea niște suporți, care îți permit să o amplasezi direct deasupra căzii tale, cada mare.

Într-un apartament în care baia nu e prea generoasă ca spațiu (precum a noastră), ca să îți permită depozitarea suporturilor acelea imense, independente, soluția asta a fost absolut fabuloasă pentru noi. O băiță perfectă pentru bebe înseamnă și una fără stres pentru părinți. Amplasând cădița pe suporții aceștia și punând-o deasupra căzii, ne-a fost foarte ușor să îl spălăm fără să ne rupem spatele și genunchii stând aplecați.

Găsiți cădița și suporții pe mai multe site-uri de la noi (iar prețurile variază). Eu am pus două link-uri la finalul textului, ca să vedeți modelul.

Uleiul de corp

Noi am folosit ulei de cocos, 100% natural, de la Biona. Uleiul de cocos este un hidratant puternic și are și proprietăți antibacteriene și antifungice. Aveți grijă, însă, dacă bebe are cumva dermatită sau o piele mai sensibilă, evident cel mai bine este să consultați medicul pediatru, deși printre proprietățile uleiului de cocos se numără și ameliorarea dermatitei. Pentru bebe al nostru, uleiul ăsta a fost super bun. Nu vă mai spun că după ce îi dădeam cu uleiul de cocos, mirosea din cap până în picioare ca o prăjitură. ( I-am mai dat și cu cremă de corp, cea de la Bioderma este de asemenea foarte bună).

Periuța de dinți

După momentul băiței, urmează spălatul pe dinți. După lungi și minuțioase căutări și documentări, am găsit două produse de care nu ne mai putem despărți. În primul rând, vă spun despre periuța de dinți din silicon, în formă de banană. Se numește Baby Banana este produsă în SUA dar se găsește și în magazinele de la noi și a fost inventată de o mămică dentist. Este extrem de blândă cu gingiile micuțului și foarte ușor de ținut chiar de către copil, datorită toartelor bananei, plus că designul e tare haios și atrăgător pentru pitici.

Pasta de dinți

Pasta de dinți pentru care am optat noi este tot un produs din SUA. Este 100% naturală. Pasta a trebuit însă să o comandăm de pe Amazon din State, cum la noi nu se găsește. Se numește Redmond Earthpaste Toothpaste și este absolut OK dacă bebe o înghite, e 100% comestibilă.

Varianta pentru copii se numește Lemon Twist și, evident, are un gust de lămâie, plăcut de cei mici. Aici găsiți mai multe informații despre Redmond Earthpaste: http://www.earthpaste.com/

 

Periuța de dinți Baby Banana:

http://goo.gl/azJyFt

Pasta de dinți Redmond Earthpaste Toothpaste, Lemon Twist:

http://goo.gl/lKxCwr

Ulei de cocos 100% natural, Biona:

http://goo.gl/2tggyo

Cădița OK baby:

http://goo.gl/HE6ohf

Suporții pentru cădița OK baby (se cumpără separat):

http://goo.gl/F0UGnv

Viziera Kair Bath Visor:

https://goo.gl/BCrNZy

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *