Ioana Boca – Zori de Zen

Patru idei simple și creative de vopsit ouăle de Paște, împreună cu copiii

Se apropie Paștele, așa că am adunat patru idei simple și creative de vopsit și decorat ouăle, împreună cu copiii, ca să facem din asta o activitate în familie, la care să participe toată lumea. Sunt sigură că piticii vor fi încântați să participe la coloratul ouălor! E foarte distractiv!

Eu zic că au ieșit foarte drăguț, așa-i?

Ce ne trebuie:

  1. Bandă elastică
  2. Stickere rotunde, de birou
  3. Creion cerat alb
  4. Bandă adezivă

Și, bineînțeles: ouă (de preferat de culoare albă), vospea de ouă (plus oțet, nu uitați de oțet… e nevoie de el pentru a îl amesteca în vopseaua de ouă).

Fierbeți ouăle înainte, lăsați-le să se răcească și suntem gata să începem.

1 Ouă decorate cu banda elastică

Luăm o bandă elastică și o petrecem în jurul oului, putem repeta operațiunea de mai multe ori. Eu am avut o bandă cam mică și m-am chinuit ceva ca să o așez pe ou, data viitoare remediez problema.

După ce am așezat banda, scufundăm oul în apa cu vopsea și îl lăsăm acolo până când suntem mulțumiți de intensitatea culorii. Scoatem, apoi, oul, cu o lingură, pe o farfurie, așteptăm să se usuce un pic și apoi scoatem banda elastică.

În instrucțiunile de pe pachetele mele cu vopsea scria să uscăm ouăle pe un șervețel de bucătărie, dar eu am observat că se usucă mai bine pe farfurie, pur și simplu. Când l-am pus pe șervețel m-am pomenit cu o pată mare, decolorată, pe ou, așa că vă sfătuiesc să așezați ouăle direct pe o farfurie.

Obținem astfel un model drăguț, cu linii petrecute, în jurul oului.

2 Ouă decorate cu stickere rotunde

Aplicăm, pur și simplu, stickerele pe coaja oului, în ce model ne place, poate fi alandala, cum l-am făcut eu sau poate voi aveți o idee mai interesantă de încercat… sau cel mai bine lăsăm copiii să-și pună imaginația la treabă.

Scufundăm, apoi, oul în vopsea, îl lăsăm acolo până când ne place culoarea iar apoi îl scoatem, îl lăsăm să se usuce un pic și apoi îndepărtăm stickerele de pe coaja oului.

Ia uitați-l și pe junior în acțiune. Oul cu bulinele i-a plăcut cel mai mult.

3. Ouă decorate cu creion cerat alb

Eu am folosit creionul cerat din setul băiețelului meu, este un set special conceput pentru copii, creioanele sunt non-toxice și am desenat niște modele circulare pe coaja oului.

Vă avertizez, veți desena un pic orbecăind, ca să zic așa, nu se vede foarte bine de vreme ce desenăm cu alb pe alb, vă trebuie lumină bună, dar e tare amuzantă treaba asta și vreau să vă spun că ideea aceasta de a decora oul, desenând pe el cu creionul cerat, mi-a plăcut cel mai mult.

Desenele vor deveni vizibile de îndată ce scufundăm oul în vopsea. Copiii, sunt sigură, vor fi încântați să-și vadă desenele apărând pe ou, ca prin farmec!

Am decorat două ouă cu creionul cerat (v-am spus că aceasta e ideea care îmi place cel mai mult dintre toate), unul verde, după cum se vede și am mai făcut altul portocaliu, scufundându-l în vopsea galbenă și apoi în cea roșie, cum nu am avut decât câteva plicuri cu culorile de bază.

Bun, după uscat… iată rezultatul final:

4. Ouă decorate cu bandă adezivă

Tăiem banda adezivă, o puteți tăia în fâșii mai subțiri, așa cum am făcut eu sau o puteți lăsa mai lată, până la urmă doar imaginația este limita.

Lipim banda adezivă pe ou și îi facem o baie bună în apa cu vopsea. Scoatem, lăsăm să se usuce un minut, două… și apoi scoatem banda adezivă.

Și gata. Oul e numai bun de pus în coșulețul de Paște.

Acestea au fost cele patru idei simple pentru decorarea ouălor de Paște, împreună cu copiii. Sunt distractive și foarte simplu de făcut.

Partea cu vopsitul și decoratul a fost tare distractivă pentru Alex, dar ce distractiv a fost să le spargă și să le decojească!

Nu l-am mai putut opri! :D

Paște fericit, alături de cei dragi!

1 Comments

  1. Alexa Stanescu

    Ce frumoase sunt! Incerc si eu sa experimentez anul acesta !

    Reply

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *