Ioana Boca – Zori de Zen

Supă cremoasă cu pui și porumb dulce – un deliciu!

Vă spun, cu mâna pe inimă, că această supă cremoasă de pui cu porumb dulce este pur și simplu un deliciu, atât pentru copii, cât și pentru întreaga familie. În familia noastră, rețeta aceasta, ce aparține nutriționistei britanice Annabel Karmel este un hit, de fiecare dată. Picii pot mânca această supă de la 1 an +, la masa de prânz, drept felul întâi, dar poate foarte bine constitui o masă în sine, pentru că este foarte sățioasă.

Ingrediente:

1 ceapă, tăiată fin
2 morcovi de mărime medie, tocați fin
50 de grame de mazăre (congelată sau la borcan)
50 de grame de porumb dulce (la borcan), scurs de zeamă
100 de grame de piept de pui fiert, tocat mărunt
600 ml de supă de pui
30 de grame de unt
30 de grame de făină
3 linguri de smântână

supa-pui-porumb-1

Ce și cum

Topim untul într-o cratiță (folosiți o cratiță cu suprafață neaderentă, ca să vă asigurați că nu se lipește mâncarea). Adăugăm ceapa și morcovii și călim timp de 5 minute sau până când se înmoaie. Punem făina împreună cu supa de pui. Amestecăm, așteptăm să dea în clocot, apoi punem capacul și lăsăm să fiarbă, la foc mic, timp de 10 minute.

Adăugăm mazărea, porumbul și pieptul de pui fiert, mai lăsăm un minut, două să fiarbă, oprim focul și adăugăm smântâna. Amestecăm, asezonăm cu un praf de sare și piper și supa cremoasă este gata. Atentie, dacă folosiți mazăre congelată, o adăugați înainte, la 5 minute de fierbere a supei.

Porțiile extra se pot congela. Bon apetit celui mic, dar și celor mari!

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *