Ioana Boca – Zori de Zen

Top 10 cele mai iubite jucării ale lui bebe (0 – 12 luni)

Am adunat aici cele mai iubite jucării ale lui bebe al nostru și sper să vă ajute selecția aceasta pentru că, știm prea bine, când e vorba de jucării, instinctul fiecărui părinte este să cumpere cu tonele, încă de când bebe are doar câteva zile de când se află pe lumea asta. Umplem casa de jucării de nu mai știm după aceea pe unde să le mai dosim. Nu faceți greșeala asta, așa cum am făcut noi. Da, e drăguț ca atunci când îi amenajezi camera să îi pui acolo o jucărie, două… hai trei. Dar atât. Jucăriile la momentul ăsta sunt mai mult pentru estetică și plăcerea părinților decât a lui bebe. Vor trece ceva luni până când puiul se va face suficient de mare, încât să înceapă să cerceteze lumea asta complet nouă în care se află și să îl intereseze jucăriile.

Ce vreau să spun este că e absolut ok să nu faceți abuz cu jucăriile, cel puțin în primele luni de viață ale copilului. Veți salva din spațiul prețios de depozitare în casă, spațiu care oricum va fi suprasolicitat pe viitor și, în plus, mai faceți niște economii la bugetul familiei.

Și, mare atenție, la jucăriile din pluș. Sigur le veți primi cadou de pe la rude, de la prieteni, dacă nu cumva le cumpărați chiar voi. Sunt drăguțe, e adevărat și parcă o cameră a lui bebe nu e completă fără măcar un ursuleț pufos, din pluș, care mustește a copilărie fericită. Cel mai bine ar fi însă să mai așteptați până când bebe crește. Jucăriile din pluș nu sunt deloc indicate pentru un bebeluș abia venit pe lume. Nu e bine să le puneți nici măcar ca decor în camera copilului. Adună foarte mult praf și pot deveni chiar periculoase pentru sănătatea lui.

Revenind, noi efectiv am aruncat banii pe fereastră pe tot felul de jucării pentru băiețelul nostru, zdrăngănele, mașinuțe, mingi de tot felul, animale și animăluțe, cuburi și figurine cântătoare și tot felul de alte zdrăngănici și jucărici, care fac tot felul de sunete, lumini și giumbușlucuri. După ce am ticsit toată casa cu ele, de nu mai aveam nici pe unde să mergem, am constatat cu surprindere, că bebe nu este interesat decât de câteva din tot arsenalul ăsta colorat și cântător. Iar din acele -câteva- de care a fost interesat, au fost iar – câteva – care au avut cu adevărat succes. Sunt jucării de care nu s-a dezlipit foarte mult timp, iar cu unele încă se joacă și acum, la aproape 1 an și 7 luni.

Așadar, iată top 10 cele mai iubite jucării ale lui bebe al nostru:

1.Yookidoo Baby Gym and Play Mat -Gymotion Activity Musical Playland with Accesories for Infants and Toddlers

Acesta este centrul de activități care, efectiv, l-a fermecat pe bebe al nostru. Am avut vreo 3 tipuri de astfel de centre de activități, însă cel de la Yookidoo a fost dragoste la prima… joacă. În momentul în care l-a descoperit pe acesta, restul nici nu au mai contat.

Yookidoo Baby Gym and Play Mat, recomandat încă de la zero luni (dar nu vă grăbiți să-l luați, abia de pe la vreo 4 luni bebe va putea să se bucure, într-adevăr, de o astfel de jucărie), arată și este un centru de activități de foarte bună calitate, începând de la materialele folosite până la jucărelele agățate care sunt, pur și simplu, frumoase. E o jucărie premiată, a câștigat Baby Awards în 2013 și a fost nominalizată pentru Toy of the Year Award 2015, înțeleg de ce.

 

Ca orice centru de activități destinat lui bebe este menit să îi dezvolte acestuia coordonarea ochi-mâini, să dezvolte atenția prin urmărirea obiectelor care se mișcă și să îl facă să descopere texturi noi. Dar ce ne-a plăcut nouă enorm – iar bebe a fost de-a dreptul extaziat – a fost că pe lângă frumusețile alea de jucării atârnate, centrul are și o mașinuță care funcționează cu baterii și care cântă și se plimbă pe o șină, ce poate fi montată direct pe salteluță sau sus, pe arcadele centrului, când bebe nu poate sta decât pe spate. Și, încă un mare avantaj pentru părinți, după ce bebe se joacă, salteluța asta minunată se pliază și poate fi depozitată foarte ușor, fără bătăi de cap. Vă las aici filmulețul de prezentare al produsului, ca să vedeți când de super drăguț e și ce știe să facă.

 1. Mingiuța Playgro 0180271

Nu sunt multe de spus despre mingiuța asta, în afara faptului că bebe al nostru a iubit-o. Dintre toate mingile, asta a fost preferata lui. E o mingiuță cu tot felul de texturi diferite, care zornăie și are și o mică oglindă. Poate fi prinsă de bara de la cărucior.

top-10-jucarii-2

 1. Freddie the Firefly de la Lamaze Toys

Jucăria asta a făcut furori. Am descoperit colecția de la Lamaze din întâmplare și ce noroc am avut. Prima oară i l-am cumpărat lui bebe pe Freddie, de care pur și simplu s-a îndrăgostit. A fost – de departe – jucăria lui preferată pentru foarte, foarte mult timp. Aripioarele au tot felul de texturi și materiale diferite, unele fâșâie când le presezi, altele zornăie, sub o aripioară e ascunsă și o oglindă, are și acea jucărie pentru dentiție și, în plus, are un inel care îți permite să agăți jucăria de bara căruciorului.

 

 

 

Fiindcă am văzut că are succes, am făcut cadou jucăria asta și altor prieteni cu copii și, ce să vezi, și la ei Freddie a fost un hit instantaneu. Vi-l recomand din tot sufletul. După succesul lui Freddie am mai cumpărat alte câteva jucării din colecția Lamaze. Toate au avut succes la bebe. Vi le înșir pe toate.

 1. Captain Calamari de la Lamaze Toys

 

 

 1. Lamaze Musical Inchworm

Omida asta haioasă cântă și are pe burtică și un centimetru. Bun de măsurat bebe 🙂

 

 1. Fisher-Price Kick & Play Piano Baby

Jucăria aceasta s-a numărat, de asemenea, printre preferatele lui bebe. Se poate prinde de marginile pătuțului iar bebe poate cânta la pianul ăsta inclusiv lovindu-l cu picioarele 🙂

 

 1. Fisher-Price Light Up Lion Stacker

E o reinterpretare a clasicei jucării pentru copii de tipul piramidă, în care bebe pune cerculețe unele peste altele. Noi am ales varianta asta de la Fisher-Price pentru că are un joc de lumini și cântă. În momentul în care toate cercurile au fost așezate și bebe ajunge să pună leul acela în vârf, piramida „sărbătorește” oferindu-i lui bebe, ca recompensă, un cântecel. În fine, al nostru s-a prins de treabă și apăsa direct pe butonul din vârf, ca să îi cânte jucăria. I-au plăcut enorm melodiile acestei jucării. Clar, e pe lista noastră de „good buy”.

 

8.Fisher-Price Building Beakers Nesting Cups

E o jucărie simplă, formată din niște cupe de dimensiuni diferite, care se pun unele peste altele, dar cu mare succes la bebeluși. Chiar nu poți să dai greș cu setul ăsta.

 

 1. Miniland – Set 6 cuburi educaționale

Cuburile sunt confecționate din material textil, sunt ușoare așa că bebe le poate manevra fără probleme. În interior au și o zornăitoare, dar care nu face un zgomot exagerat.

 

 

 1. Chicco – măsuța grădina vorbitoare

O masă de activități care îl fascinează și acum pe băiețelul nostru și pe care am primit-o cadou. A fost cel mai iubit cadou de bebe Alex. Îi cântă și îi vorbește în engleză și franceză, are un joc de lumini tare drăguț și îi dă de lucru cel puțin câte un sfert de oră. Asta e bine pentru părinți, care mai apucă să facă una, alta… cât timp bebe e ocupat.

Disclaimer:  Toate opiniile și recomandările exprimate în acest articol îmi aparțin în întregime. Jucăriile prezente în acest top au fost selectate exclusiv în baza experienței noastre cu ele și nu am primit nicio remunerație, de la niciun producător sau distribuitor de jucării, pentru prezența lor în acest articol.

2 Comments

 1. Lacramioara Besleaga

  Bună ziua! Interesant topul jucăriilor. Mulțumesc pentru idei! Îmi puteți spune, vă rog, unde ați găsit prima jucărie? Yookidoo Baby Gym and Play Mat -Gymotion Activity Musical Playland with Accesories for Infants and Toddlers.
  Vă mulțumesc anticipat!

  Reply
  1. Ioana (Post author)

   Bună, mulțumesc frumos. 🙂 Yookidoo Baby Gym and Play Mat l-am cumpărat online, de pe amazon.es.

   Reply

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *