Ioana Boca – Zori de Zen

Bebe merge la mare (kit-ul nostru pentru distracția în apă și pe plajă)

Bebelușilor și copilașilor le face foarte bine aerul de la mare și orice medic pediatru îți va recomanda să nu îl privezi de o vizită pe Litoral, datorită aerosolilor. Iată ce esențiale conține kit-ul nostru pentru atunci când „Bebe merge la mare”. Sunt produse pe care noi le-am cumpărat, le-am testat și ne-au plăcut foarte mult, de aceea le recomand din toată inima.

Costumul de baie

Am avut în vedere două criterii, în funcție de care am ales costumul de baie al lui bebe: să îl protejeze de radiațiile solare și să fie izoterm, pentru ca atunci când bebe e în apă, să fiu sigură că apa mai rece nu îi va produce neplăceri.

Descoperirea noastră a fost un costum de baie produs de Splash About International, o companie despre care am aflat că e lider în domeniu, la nivel mondial, de vreo 25 de ani. I-am luat băiețelului nostru două piese de la ei: un slip, se numește Splash About Happy Nappy (este invenția cu care au câștigat vreo 12 premii internaționale) – pentru vizitele la piscina acoperită și un costum întreg, care se numește Splash About Happy Nappy Wetsuit.

Ambele sunt din neopren, păstrează căldura corpului lui bebe în apă. Împreună cu costumul trebuie cumpărat și un scutecel (este din material textil, se poate spăla de mână sau la mașina de spălat), în interiorul căruia se pune un șervețel absorbant special. Nu este absolut necesar să îi punem și acest scutecel suplimentar, dar este mult mai comod să îl cureți și să îl schimbi, dacă folosești și scutecelul din material textil. Îi scoți scutecul, arunci șervețelul din interior, pui altul și gata. Bebe e pregătit pentru o nouă rundă de joacă în apă. Altfel, costumul se curăță și se spală și e gata apoi de refolosit.

Crema de protecție solară

Majoritatea cremelor și loțiunilor de plajă se împart în două categorii: sunscreen (care se bazează pe filtre chimice) și sunblock (se bazează pe filtre minerale).  În timp ce majoritatea cremelor de tip sunblock utilizează ca ingrediente active: oxid de zinc sau dioxid de titaniu, cremele de tip sunscreen conțin o varietate de produși chimici, foarte mulți fiind iritanți pentru pielea bebelușilor. 

Este foarte important să alegeți o cremă care să protejeze pielea atât de radiațiile UVA, cât și de cele UVB și care să aibă un factor de protecție de cel puțin 30. (Mai multe despre cum alegem crema de protecție solară, aici: http://goo.gl/BHpDM7 )

Pentru bebe al meu, eu prefer o cremă 100% naturală, de tip sunblock, ca să nu îl bombardez cu tot felul de chimicale ce îi pot produce reacții adverse. Preferatele noastre sunt:

  1. Badger SPF 30 Chamomile Baby Sunscreen (Ingredient activ: oxid de zinc)

     O puteți găsi și aici: http://goo.gl/wdAxZX

  1. Eco Cosmetics SPF 50 Crema bio protecție solară bebe și copii, piele foarte sensibilă, fără parfum (Ingredient activ: dioxid de titaniu)

    O puteți găsi și aici: http://goo.gl/wdq6Er

Joaca

Kit-ul nostru cu esențiale pentru când bebe merge la mare mai conține și un colac și o mini piscină.

Dintre cele două, colacul în mod clar este cel mai important, pentru că bebe trebuie să fie în siguranță în apă. Ce este esențial în alegerea colacului este să vă asigurați că acesta are un sistem de siguranță, care să nu permită copilului să alunece din colac. Noi am optat pentru colacul de la Fred’s Swim Academy (îl produc pe mai multe dimensiuni, în funcție de greutatea și vârsta copilului. Al nostru este pentru copii cu vârsta între 3 luni și 4 ani). Ne-a plăcut foarte mult faptul că nu îl incomodează atunci când se bălăcește în apă, iar poziția în care este așezat bebe în colac îi permite să se joace liber și să își folosească nestingherit mâinile. Sistemul de siguranță este format dintr-un ham, curelele de siguranță se prind la spate și două pernițe gonflabile la interiorul colacului ce nu permit bebelușului să alunece din colac. Este produs dintr-un material ce nu conține substanțe toxice.

Piscina pe care o folosim noi se numește Intex Lil’ Captain Inflatable Baby Pool. Se umflă ușor, dar trebuie să folosești o pompă. Ne-a plăcut mult că are un mic acoperiș, astfel încât să îl protejeze pe bebe de expunerea directă la soare. În casă, poate fi folosită cu succes pe post de piscină cu bile, dacă aveți suficient spațiu.

Acesta este kit-ul nostru cu esențiale, atunci când mergem cu bebe la mare. Cu siguranță mai sunt și alte produse bune, pe care noi nu le-am încercat, așa că dacă ați testat și v-au plăcut și altele, aștept cu drag să le împărtășiți tuturor, în comentarii.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *