Ioana Boca – Zori de Zen

O pizza pe-un cartof

Am încercat o rețetă nouă și nu pot s-o țin doar pentru mine, fiindcă este pur și simplu minunată. E o pizza… pe-un cartof. Secretul este sosul, vă spun de la început. Băiețelul meu efectiv a ras toată farfuria, așa că încercați-o cu încredere. Se prepară rapid iar dacă aveți sosul deja făcut, practic… aproape că se prepară singură. 🙂

Ingrediente:

1 cartof mare

mozzarela rasă

sare

piper

sos de roșii

 

Sosul de roșii:

O conservă de roșii fără coajă

1 cățel de usturoi

1 ceapă

3 linguri de ketchup

1 linguriță de zahăr din trestie de zahăr nerafinat (sau zahăr brun)

 

Ce și cum:

Sosul: Tocăm ceapa mărunt și zdrobim cățelul de usturoi și le călim în puțin ulei, timp de 2 minute. Adăugăm apoi roșiile mărunțite din conservă și le zdrobim cu o lingură din lemn, cele 3 linguri de ketchup și lingurița de zahăr. Lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 15..20 de minute. Condimentăm cu un praf de sare și unul de piper.

 

Rondelele de cartof

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius. Luăm un cartof mare, generos, îl spălăm foarte bine și îl tăiem rondele, fără să îndepărtăm coaja. Stropim rondelele cu ulei, un pic de sare și un pic de piper și le punem într-o tavă, pe care am întins înainte hârtie de copt. Le lăsăm la cuptor timp de 10 minute și apoi le întoarcem pe partea cealaltă și le mai lăsăm 10 minute sau până când cartofii au prins culoarea aurie.

Scoatem tava din cuptor, punem câte o linguriță de sos pe fiecare feliuță de cartof apoi presărăm mozarella rasă. Punem tava înapoi în cuptor și mai lăsăm 5-8 minute sau până când s-a topit mozzarela. Scoatem apoi rondelele din tavă, le lăsăm să se răcească un pic și pizza pe-un cartof e gata de mâncat! Bon apetit!

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *