Ioana Boca – Zori de Zen

Top 10 cele mai iubite jucării (5 – 6 ani)

Ca în fiecare an, înainte de Crăciun, iată top 10 al celor mai iubite jucării ale băiețelului nostru, potrivite pentru copiii cu vârsta între 5 și 6 ani, în caz că aveți nevoie de idei pentru jucăriile ce se vor afla în desaga Moșului sau pentru oricare altă ocazie.

Veți găsi printre preferatele de anul acesta, multe jocuri de familie, pe care le jucăm împreună mereu. Sunt jocuri educative, cu ajutorul cărora cei mici învață fără efort.

  1. Monopoly Junior

O bună ocazie să exersăm cunoștințele de matematică ale celor mici, într-un mod cât se poate de distractiv, cu un joc care, cred eu, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Monopoly este deja un joc clasic. Varianta Junior, cea pentru copii este simplificată și adaptată pentru cei mici.

Vă spun sincer, jucăm Monopoly Junior și Zingo ( următorul joc din lista noastră) minim 5 zile pe săptămână! Atât de mult îi plac dragonului.

Găsiți jocul pe Emag.ro aici sau pe Noriel.ro aici

2. Zingo

Jocul acesta a fost descoperirea anului pentru noi. Nu degeaba a primit atâtea premii. Ce este Zingo: un fel de joc de Bingo, dar cu cuvinte. Este absolut minunat și îi ajută pe cei mici să citească, să învețe cum se scriu și să recunoască unele dintre cele mai uzuale cuvinte.

Este 100% un joc educativ, dar este atât de captivant, încât micul Dragon ne-a zăpăcit, efectiv, cu el. A învățat să citească o grămadă de cuvinte, fără niciun efort. Jocul acesta ne-a întrecut așteptările!

Cum se joacă? Cine termină de găsit toate cuvintele de pe cartonașul lui, câștigă. Varianta noastră este în limba engleză, cum noi ne-am mutat în Statele Unite, dar se găsește și la noi, în România. Există mai multe variante de Zingo, inclusiv cu numere sau cu învățarea citirii ceasului.

Găsiți Zingo în limba engleză aici, pe Creatoys.ro, același joc, dar cu numere îl găsiți pe emag.ro aici iar cel pentru învățarea citirii ceasului îl găsiți pe juland.ro aici

3. Piticot

Clasicul Piticot, jocul copilăriei noastre, nu dă greș cu nicio generație și a devenit rapid unul dintre preferatele băiețelului nostru. Ce-mi place mie la jocurile cu zar este că reprezintă o ocazie bună de a exersa numerele.

Găsiți jocul Piticot, la Emag.ro, aici

Și pentru că tot am vorbit de Piticot, tot un fel de Piticot este și următorul joc:

4. Candy Land

Candy Land este, de fapt, un Piticot mai arătos, în sensul că tabla de joc este mai mare, pionii sunt niște figurine simpatice, este mai bine realizat.

Mecanismul jocului este asemănător cu Piticot: cine ajunge primul la final, câștigă iar pe drum te întâlnești cu tot felul de personaje… unele te ajută, altele te trimit înapoi.

5. Căsuța de păpuși Hape, din lemn natural

Eu, una, consider că și băiețeii trebuie să aibă o căsuță de păpuși, am optat pentru căsuța de la Hape, care este gender neutral, adică nu este roz, așa cum sunt multe dintre aceste căsuțe de jucărie. Este făcută din lemn natural și arată senzațional.

Nu e o jucărie ieftină, dar își merită banii. Este extrem de bine executată iar micul nostru dragon se joacă cu ea mereu. Căsuța aceasta are și lumină, mi s-a părut un detaliu tare drăguț. I-am cumpărat și mașinuța care se parchează în garajul căsuței ( și care trebuie achiziționată separat) și de când a primit-o, a devenit rapid una dintre cele mai folosite jucării. E drept, în cazul băiețelului nostru, căsuța este frecvent atacată de roboți, dinozauri, balauri, dragoni și alte creaturi. Săracii locatari, oricare ar fi ei, trebuie să se apere tot timpul, de cetele de invadatori.

Căsuța vine și cu o familie de păpușele: mama, tata și copiii. Când nu se apără de dragoni, mica familie se bucură de plimbări cu mașina până în parcul de distracții din bucătăria noastră :D sau până la șinele de tren pe care le montează ăsta micu peste tot, ori de plimbări în spațiu, cu racheta :D (rachetă, pe care o găsiți în topul nostru de anul trecut, aici).

Găsiți căsuța de păpuși Hape, pe Emag.ro aici

6. Sylvanian Families – Familia Iepurașilor

Simpatica familie de iepurași locuiește, de asemenea, în căsuța din lemn a dragonului. Sunt niște jucării de foarte bună calitate, extrem de bine realizate. Până și mie îmi plac, ca adult. Sunt moi la atingere, fiind acoperite cu un strat fin de blăniță. Capul, mâinile și picioarele sunt mobile și știu de la al meu dragon că ăsta e un lucru foarte important pentru el. Dacă nu-și mișcă picioarele și mâinile, nu e bună, domne, jucăria și punct. :D

Găsiți familia iepurașilor pe raijucarii.ro aici sau pe emag.ro aici

Colecția Sylvanian Families are mai multe seturi de familii de animăluțe simpatice foc. Noi avem două seturi, familia iepurașilor și pe cea a aricilor.

Familia aricilor o găsiți pe raijucarii.ro aici.

7. Harta Interactivă a lumii

Jucăria educativă perfectă pentru copilașii curioși să cunoască lumea din jurul lor. Harta este interactivă, apeși pe buton iar apoi pe diferitele țări iar harta spune numele țării, capitala dar dă și alte informații interesante despre zonele respective.

Este o jucărie educativă care a primit o mulțime de premii, inclusiv titlul de jucăria anului în 2019, Mom’s choice Award și Family Choice Award în 2018.

Noi am cumpărat-o de pe amazon.com aici

Găsiți harta pe emag.ro aici

8. Tabletă grafică cu LCD pentru scris și desenat

Foarte utilă, mai ales la drumuri lungi cu mașina, dar și acasă. Nu mai ai nevoie de hârtie iar ecranul se șterge prin apăsarea unui buton.

Noi am luat tableta grafică de pe amazon.com aici, variante similare găsiți pe emag.ro aici.

9. Lego City – Furgoneta cu înghețată

Ce poate fi mai atractiv, pentru un copilaș pasionat să construiască lucruri, decât un clasic set Lego.

Furgoneta aceasta cu înghețată i-am luat-o astă vară, i-a plăcut foarte mult și se joacă cu ea în continuare. Cred că se vede cât e de solicitată… Partea de deasupra parbrizului i-a fost scoasă, ca să poată omuleții Lego să conducă furgoneta de-adevăratelea. :D

O achiziție perfectă pentru completat setul de Lego al oricărui copil. Găsiți Furgoneta cu înghețată, de la Lego, pe Emag.ro, aici.

10. Golful Piraților de la KidKraft

Pentru iubitorii de corăbii și pirați, mari și mici. E minunat setul acesta. Ore întregi de joacă și tot felul de scenarii fantastice. Durează ceva montajul dar căsuța aceasta a piraților și corabia sunt de foarte bună calitate.

Ce-i place cel mai mult micului dragon este macaraua aceea cu care încarcă nava piraților și faptul că la parterul căsuței e și o închisoare a piraților și, evident, personaje care trebuie salvate.

Găsiți Golful Piraților pe emag.ro aici, bebelas.ro aici sau dmkids.ro aici

Acesta a fost top 10 cele mai iubite jucării de anul acesta, sper să vă folosească pentru inspirație de Moș Crăciun. :)

Mai ai nevoie de idei? Citește și:

Top 10 cele mai iubite jucării (4 – 5 ani)

Top 10 cele mai iubite jucării (copii 3 – 4 ani)

Top 10 cele mai iubite jucării (2-3 ani)

Top 10 cele mai iubite jucării (1 – 2 ani)

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *