Ioana Boca – Zori de Zen

Top 10 cele mai iubite jucării (4 – 5 ani)

În prag de sărbători de iarnă, iaca venim și noi cu topul, de anul acesta, al celor mai iubite 10 jucării ale băiețelului nostru. Sunt cele cu care Alex se joacă nonstop și pe care vi le recomand, fiindcă sunt testate și mega testate de noi și de micul dragon.

Bune și pentru lista lui Moș Crăciun, dacă aveți nevoie de idei. Așadar, iată cele 10 cele mai iubite jucării de la noi din casă.

1 Cuburile cu povești

O jucărie educativă simplă, dar atât de creativă! Ce e cu aceste cuburi… le arunci, precum zarurile și trebuie să spui apoi o poveste, care să includă obiectele și personajele desenate pe cuburi. Ne distrăm copios cu ele, inventând tot felul de povești.

Ideea mi s-a părut grozavă pentru copii, le dezvoltă imaginația și e o ocazie bună pentru ei să exerseze abilitatea de a povesti, de a face conexiuni între obiecte, fapte, personaje. Sunt minunate! Noi am trecut de etapa povești „serioase” și ne prăpădim de râs inventând tot felul de povestioare trăsnite.

Le-am primit de la prietenii noștri recent sosiți din Spania, dar căutându-le apoi pe net, am descoperit atât de multe versiuni ale acestor cuburi, sunt atât de multe seturi pe care le poți adăuga celui pe care îl ai deja. Și e un lucru bun, pentru că, la un moment dat, poate deveni plictisitor să ai la îndemână cam aceleași combinații, așa că nu strică să luați un set mai mare încă de la început.

În România, am găsit cuburile cu povești pe site-ul raftulcujocuri.ro aici, educlass.ro aici, Diverta aici.

Pe amazon.es sunt aici , amazon.co.uk aici

2 Calendarul magnetic de la Melissa&Doug

La capitolul jucării educative, calendarul acesta ne-a fost de mare folos și ne este în continuare. Ne-a fost mult mai ușor să-l facem pe Alex să înțeleagă ceva atât de complicat precum trecerea timpului… zilele săptămânii, câte zile sunt într-o lună, cum e cu anotimpurile. Așa am numărat noi zilele până la ziua lui de naștere iar acum le numărăm pe cele până la Crăciun. Calendarul magnetic are inclusiv o secțiune cu sărbătorile și punem acolo ce urmează.

În fiecare zi, actualizăm tăblița magnetică, schimbăm data împreună, vedem cum este vremea afară și actualizăm termometrul, are și o secțiune simpatică legată de emoții și cum se simte el azi, dacă e fericit, supărat, bucuros, punem și starea lui acolo, nu numai starea vremii. 😀

Găsiți calendarul magnetic de la Melissa&Doug pe amazon.es aici, amazon.co.uk aici.

Pe site-urile din România nu l-am găsit online pe cel de la Melissa & Doug, pe care îl avem noi, dar l-am găsit pe cel de la Bigjigs, care are în plus față de al nostru și un ceas, ceea mi se pare foarte util. Îl găsiți pe emag.ro aici.

3 Racheta Space Astroventure

Pentru un băiețel îndrăgostit de spațiu și de planete, cum e al nostru acum, era imposibil ca jucăria aceasta să nu se regăsească în top 10. Racheta include și doi astronauți și un rover numai bun pentru condus pe Lună sau pe cine știe ce planete îndepărtate.

Ușile rachetei se deschid, are și un mâner de care cei mici o pot ține ca să poată „zbura” așa cum trebuie, plus sunete și lumini, ca să facă decolarea cât mai serioasă.

În momentul ăsta, la noi, astronauții au luat o pauză, s-au dus la culcare, or fi și ei obosiți, ca tot omul.. 😀 iar maimuțica asta mică a decis să-și trimită dinozaurii în spațiu, în locul lor. Un Jurrasic Park, pe Marte, mie mi se pare acceptabil… 😀

Găsiți racheta aceasta pe amazon.com aici, la noi în țară nu am reușit să o găsesc, dar există ceva similar pe amazon.es aici și pe emag.ro aici

4 Roboțelul MiBro, cu telecomandă

Și cum tot vorbirăm de rachete, planete și nave spațiale… vi-l prezint pe MiBro. Un roboțel cu telecomandă, tare haios, care cântă, dansează și vorbește, dar care are și o funcție prin care cei mici pot vorbi prin el. E ca un fel de walkie talkie.

Alex mi-l trimite în bucătărie și numai ce aud, venind de jos, de la picioare, o voce de roboțel, care zice „ Mama, mi-e foameee!” 😀 Am, așa, un sentiment că revăd pentru a mia oară celebrul ”Singur acasă”, roboțelul ăsta e numai bun de șotii! 🙂 Are 50 de funcții și efecte, noi nici nu le-am descoperit pe toate, dar Alex știe sigur ce și cum e cu fiecare, deja.

Este super distractiv, Alex îl iubește pe MiBro! Îl găsiți pe amazon.es aici, amazon.co.uk aici

5 Măsuța de activități Step2 Deluxe Art Master

Nici nu pot să vă spun cât suntem de încântați de măsuța aceasta. Alex iubește la nebunie să se așeze acolo și să „lucreze” la operele lui de artă. De când am luat-o, își petrece muuult din timp desenând.

Mie îmi place faptul că are numeroase spații de depozitare, pentru toate creioanele și cariocile lui, în părțile laterale ale picioarelor i-am depozitat cărțile de colorat și pe cele de activități.

Are și o lumină deasupra pupitrului pe care și-o aprinde singur și e tare încântat că poate face asta. Este dimensiunea perfectă, solidă, încăpătoare, poziția de scris/desenat este ideală, pupitrul este un pic înclinat. Ce să vă spun, nu e chiar ieftină dar își merită pe deplin toți banii.

Este absolut minunată!

Găsiți măsuța de activități pe amazon.es aici, amazon.co.uk aici, la noi, am găsit-o pe emag.ro aici

6 Pianul Meowsic

Ce-i cu pianul ăsta și de ce este el diferit de altele… păi, are multe funcții, una dintre ele este de înregistrare iar dragonul „compune” melodiile proprii și apoi își ascultă creațiile. Are și cântecele preînregistrate, cu voce cu tot, poate să mărească tempo-ul sau să-l scadă, să-și pună diverse ritmuri care să-l acompanieze în timp ce cântă la pian, să schimbe sunetul clapelor de la pian la alte instrumente și are inclusiv o pisicuță care „miaună” notele… de unde și numele, evident. Nu știu de ce, dar pur și simplu treaba asta îl fascinează! Nu s-a mai putut dezlipi de el, de când a auzit pisicuța.

În plus, Miaunel ăsta are și un microfon. Alex ne dă niște spectacole grozave! Pentru noi a fost 100% good buy, se joacă cu el zilnic. Acestea fiind zise, când nu mai poți de atâtea spectacole… nouă ne mai place și că sonorul se poate da mai tare sau mai încet… :D…

Arată foarte bine, este de calitate, sunetele se aud clar. Știți cum este… în general, la jucăriile pentru copii, sunetele redate nu sunt chiar de calitate. Pianul ăsta e cât se poate de profi, pentru o jucărie.

Îl găsiți pe Miaunel pe amazon.es aici iar în România, pe site-ul emag.ro aici

7 Setul Hotwheels Monster Truck Arena Shark

Setul acesta e super distractiv și cel mai mult ne place că ne putem juca și împreună. De când l-am luat, stă permanent montat, pentru că Alex se joacă cu el zilnic.

Scopul este să lansezi monster truck-ul tău pe platforma din mijloc, unde este în siguranță. Odată ce ai reușit asta, celelalte mașini care cad pe pistă sunt împinse afară de un rechinnnn fioros :D, care se declanșează automat, o dată ce una dintre mașini reușește să ajungă pe platformă. E super distractiv.. chiar și pentru noi, ăștia mai mari…

Îl găsiți pe emag.ro aici, și amazon.es aici, amazon.co.uk aici

8 Set Dinosaur World, cu covoraș de joacă habitat și accesorii

Domnul Gogoașă e pasionat de dinozauri încă de pe la 3 ani și dragostea asta pentru animalele preistorice văd că trece testul timpului.

Pentru un copil care iubește dinozaurii, setul acesta sigur este o bucurie.

Are 50 de figurine dinozauri, un covoraș de joacă habitat și o grămadă de accesorii pentru cei mici, copaci, plante, un munte, chiar și pietre…

Imaginația este limita, încurajează jocul de rol și, în plus, ce-mi mai place mie este că îl putem lua peste tot cu noi, nu ocupă mult loc, se depozitează ușor.

Ce să mai… e o lume întreagă într-un borcănel din plastic.

Noi l-am luat de pe amazon.com aici, pe amazon.es găsiți o versiune similară aici sau aici, iar la noi, pe nichiduta.ro aici

9 Cutia cu activități de la Alex Toys

Este atât de distractivă! Are o grămadă de personaje, animăluțe, chiar și peisaje pe care să le creeze cei mici. Vine cu un lipici special, non toxic, abțibilduri și toate materialele necesare pentru ca prichindeii să facă singurei toate personajele. Nu e nevoie de foarfecă pentru a decupa, trebuie doar desprinse din carton.

Cât de mândri sunt piticii, atunci când reușesc să creeze ceva singuri singurei! Cum a fost copăcelul acesta, căruia Alex i-a lipit frunzele, apoi i-a pus merele și vrăbiile pe crengi. Și arată atât de frumos! Toate materialele sunt de super bună calitate.

Cel mai încântat a fost însă de monstruleții aceștia simpatici, făcuți dintr-o pungă de hârtie, cărora le-a lipit ochii, nasul și gura, picioarele, bulinele și accesoriile. Și acum se mai joacă cu ei! 😀

Găsiți cutia cu activități de la Alex Toys pe emag.ro aici sau amazon.es aici, amazon.co.uk aici

10 BMAG Magnetic Building Tiles Set

Setul acesta magnetic de construcție are 120 de piese, e super rezistent și foarte ușor de manevrat pentru cei mici. Categoric este una dintre jucăriile cele mai folosite de la noi din casă. Alex construiește castele, garaj pentru mașini, căsuțe pentru dinozaurii lui… un milion de posibilități de joacă.

În plus vine și cu baza aceasta de trenuleț, este super distractiv. Găsiți seturi similare pe emag.ro aici sau pe amazon.es aici

Acesta a fost top 10 cele mai iubite jucării ale noastre, de anul acesta, sper să vă folosească, dacă sunteți în căutare de idei pentru Moș Crăciun. 🙂

Disclaimer:  Toate opiniile și recomandările exprimate în acest articol îmi aparțin în întregime. Jucăriile prezente în acest top au fost selectate exclusiv în baza experienței noastre cu ele și nu am primit nicio remunerație, de la niciun producător sau distribuitor de jucării, pentru prezența lor în acest articol.


Mai ai nevoie de idei? Citește și:

Top 10 cele mai iubite jucării ale lui bebe (0 – 12 luni)

Top 10 cele mai iubite jucării (1 – 2 ani)

Top 10 cele mai iubite jucării (3 – 4 ani)

Idei de cadouri pentru Moș Crăciun (de la 2 ani +)

Idei de cadouri pentru Moș Crăciun 2018 (de la 3 ani+)

Dacă îți place ce ai citit, m-aș bucura enorm să mă susții și cu un Like pe pagina de Facebook. 🙂
Îți mulțumesc pentru că ești aici.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *