Ioana Boca – Zori de Zen

Top 10 cele mai iubite jucării (copii 3 – 4 ani)

Mai e un pic și gata, punem punct și anului acesta, acușica se apropie Crăciunul, apoi Revelionul și-am sărit în anul următor, așa că e momentul să vin la voi cu deja tradiționalul nostru top 10 cele mai iubite jucării, de data aceasta, pentru copii cu vârsta între 3 și 4 ani.

Cea mai mare schimbare, față de anii anteriori, în topul nostru, este prezența jocurilor cu reguli, care implică mai mulți jucători! Cum trece timpul ăsta, domnule, ca săgeata! Alex a mai crescut, acum înțelege altfel lucrurile și preferințele se schimbă o dată cu vârsta, așa că, pe primele poziții, în topul nostru, de anul acesta, asta veți găsi: jocuri de jucat împreună cu cel mic.

Trei ani e o vârstă bună, zic eu, ca să trecem la următorul „nivel” și să descoperim, împreună, un nou tip de joacă iar jocurile cu reguli, pe care le putem juca împreună, au devenit preferatele lui!

Bine, pe locul 1, din tot Universul știut și neștiut sunt dinozaurii. Avem un fan înfocat al dinozaurilor, la noi în casă, dar n-o să-i includ în topul nostru, fiindcă doar despre asta aș scrie. Ar fi dinozauri de la 1 la 100.000 și punct, la câte vietăți preistorice avem în casă. Doar o epocă de gheață ceva… să ne mai salveze de la invazie. 😀

1) What’s in Ned’s Head, de la Paul Lamond Games ( Ce-i în capul lui Ned?)

Ce bucurie a fost și încă este jocul acesta! E jocul la care „Haaaai, mamaaaa, să râdeeem!” Și de ce să râdem? Păi, pentru că în capul lui Ned se găsesc tot felul de chestii scârboase: gândaci, brânză stricată, o șosetă murdară, un caca mare, un scutec cu pipi, oase de pește, șoricei și păianjeni și râme, un creier, un ochi…. E distractiv, nu glumă!

Nu subestimați cât amuzament pot să producă, pentru cei mici, lucrurile astea super yucky, scârboase! 😀

Simplul fapt că, pentru a ajunge în capul lui Ned, trebuie să-ți bagi mâna prin nările lui sau prin urechi, e cea mai tare chestie posibilă de pe planeta asta. Păi, cine-a mai văzut așa ceva, nu? Cum să-ți bagi mâna prin urechile cuiva, până îi ajungi în cap?!

În afară de factorul „Mama, am găsit un cacaaaaa maaree!” și tăvălelile de râs aferente, jocul acesta mai are o componentă importantă și este, de fapt, ce-mi place mie cel mai mult la el: le dezvoltă copiilor atenția, puterea de concentrare și capacitatea de a identifica obiecte, folosindu-și un singur simț: cel tactil, ei trebuie să le găsească, fără să le vadă.

Fiecare jucător trebuie să tragă o carte cu un obiect scârbos și apoi să bage mâna în capul lui Ned (prin nas sau prin urechi) și să îl găsească doar pipăind forma obiectelor aflate în interior, fără să le și vadă. Ne distrăm pe cinste, vă spun! Și cu cât mă strâmb eu mai tare și mă oripilez, cu atât e mai amuzant, evident. „Vaaai!? Ce-i asta, pe ce am pus mâna?! Oooo… nuu! Un gândaaac!”

Jocul are și niște cartonașe albe, pe care puteți desena voi alte obiecte pe care să le introduceți, apoi, în capul lui Ned, în caz că simțiți nevoia să mai diversificați, la un moment dat. 🙂

N-am găsit jocul acesta la magazinele online din România, poate că se vinde sub un alt nume, așa cum este în Spania, de unde l-am și cumpărat. Îl găsiți pe amazon.es aici  sau pe amazon.co.uk aici.

2) Minion Memory Game, de la Hasbro Gaming

Vă trebuie neapărat un memory game, adică un joc de memorie, dacă nu ați cumpărat, încă, unul. Este excelent pentru copii, îi ajută să-și dezvolte memoria și atenția la detalii.

În plus, e foarte amuzant, chiar dacă jocul în sine, pentru noi adulții, poate părea plictisitor. Băiețelul meu este încântat de jocul acesta, îi place la nebunie să găsească perechile. Noi îl jucăm cu propriile noastre reguli, inventate de noi. Practic, nu e nicio competiție, toată lumea câștigă, deci nu există frustrare pentru cei mici.

Acesta este unul dintre primele jocuri pe care Alex a învățat să le joace. A înțeles repede că trebuie să aștepte să-i vină rândul, ca să tragă o carte, că trebuie să găsească perechile, deci reguli de bază pentru orice joc care implică mai multe persoane. Și – cel mai distractiv este că ne jucăm împreună.

Noi îl avem pe acesta, cu minioni, fiindcă îi plac foarte mult minionii, dar nici nu contează, de fapt, dacă îl luați pe acesta sau nu, doar personajele se schimbă.. important e jocul în sine. Am găsit jocuri similare pe emag.ro,  aici, de exemplu, găsiți un joc de memorie cu Mickey Mouse sau dacă nu vă pasionează personajele din desene animate, găsiți unele cu imagini generice aici sau aici. Oferta e foarte generoasă, sunt multe opțiuni, aveți de unde alege.

3) Yetti in my spaghetti

Jocul acesta a obținut premiul TOTY, adică titlul de Jucăria Anului, în 2017. Pe lângă faptul că este foarte amuzant, le dezvoltă copiilor motricitatea fină. Ce trebuie să facem? Să scoatem, pe rând, spaghetele de sub Yetti, având grijă ca acesta să nu cadă în castron. 😀

 

Găsiți jocul pe emag.ro aici și pe amazon.es aici. N-am înțeles, sincer, de ce, la noi, se vinde varianta în limba maghiară și nu cea în limba română… sau cel puțin eu nu am găsit varianta în limba română. Oricum, nu contează limba, regulile sunt foarte simple.

Este, de fapt, dacă stau să mă gândesc bine, o variantă a jocului Marocco, din copilăria noastră, cel cu bețișoarele acelea multe, colorate.

Vă mai amintiți de el? Mie, jocul acela mi-a fost foarte drag și m-am bucurat să găsesc o variantă a lui (mai simplă, gândită special pentru copii mici), pe care să o joc cu dragonul meu. Și, ce să vezi, i-a plăcut la nebunie! Clasicele nu se demodează niciodată, se pare.

Vă las aici, reclama de prezentare:

4) Tabla autocolantă de perete

Am avut un moment, când, flăcăul nostru a intrat în etapa „ia să vedem ce se întâmplă dacă… desenăm pereții!” și-atunci, în timp ce îi dădeam explicațiile de rigoare, cum că pereții nu sunt pentru desenat, m-am gândit eu… dar ce-ar fi, dac-ar fi, totuși?!

Câteva zile mai târziu, iaca tabla autocolantă și vă spun, cu mâna pe inimă, că, dacă aveți loc, o bucățică de perete disponibilă… e senzație! I-a plăcut enorm! Și mie – la fel, fie vorba între noi. El a fost mulțumit că poate să deseneze pe perete, eu am fost mulțumită că el nu desenează pe perete, desenând, totuși, pe perete. 🙂 Toată lumea câștigă.

Se lipește foarte ușor, nu trebuie decât să-i desprinzi hârtia de protecție de pe spate și să o așezi unde vrei. Atenție, nu vine un autocolant întreg, ci trebuie lipite și unite câteva pătrate pentru a forma tabla. Singurul lucru care ia ceva timp este să te asiguri că nu prinde bule de aer, atunci când se lipește. Trebuie întinsă foarte bine.

Aici vă prezint o pictură abstractă. 🙂

Nu știu de ce sunt așa de fascinați copii să deseneze pe pereți, dar cert e că sunt iar tabla asta e minunată!  În plus, poate fi folosită mult și bine… și în scopuri educative. E altceva când scrii, în picioare, la tablă! Muult, muult mai interesant!

Tabla aceasta este și un element de decor tare drăguț pentru camera copilului, în caz că aveți nevoie de idei de amenajare. 🙂 Noi am lipit-o pe perete, în sufragerie, fiindcă doar acolo puteam.

Pe scurt, a avut un succes nebun! Și la ăsta micu al nostru, și la prietenii lui. Din păcate, odată cu mutarea noastră a trebuit să renunțăm la ea, dar imediat ce voi putea, o voi reinstala, la loc de cinste, pe un perete. E 100% good buy!

Am cumpărat-o de pe amazon.es de aici, pe ea se poate scrie cu cretă, dar și cu niște carioci speciale, care funcționează cu ceva ce se numește „cretă lichidă” și care se șterge foarte ușor, folosind o cârpă umedă, găsiți setul aici.

În România, tabla autocolantă o găsiți pe emag.ro aici

5) LEGO DUPLO Town Pizzeria 10834

Nici nu pot să vă descriu cât de mult îi place setul acesta de la Playmobil! Acum, că a mai crescut, jocurile de rol sunt la putere! Face scenarii, figurinele merg la restaurant, mănâncă pizza… Bine, dacă nu ești atent, mănânci o pizza cu noroi sau cu gândaci. Bucătarul ăsta al nostru e pus pe șotii, dacă nu te menții vigilent! îl găsiți pe emag.ro aici .

6) LEGO DUPLO Town Family House 10835

După ce ai mâncat o pizza grozavă cu gândaci și cu noroi, unde poți să te duci, tu, figurină de Lego, cu burta plină, decât acasă, să tragi un pui de somn, ca să ai spor la digestie! 😀 Aici e casa de la Lego Duplo, de foarte bună calitate, la fel ca toate produsele lor.

 

E minunată, Alex e incântat de ea. Găsiți casa familiei de la Lego Duplo pe emag.ro aici și pe amazon.es aici

7) Kinetic Sand Folding Sand Box

Noi l-am cumpărat de pe Amazon, îl găsiți pe amazon.es aici. Vă spun sincer, m-a încântat foarte tare că este în cutia aceasta și „minimizează” revărsările pe covor… în plus, se depozitează ușor, fiind în cutie, o închizi și gata.

La magazinele online din România, eu nu am găsit exact setul acesta la vânzare, dar ceva similar găsiți pe emag.ro aici și vă spun sincer, am pus link-ul acestui set și nu al altuia pentru că, credeți-mă, aveți nevoie de tava aceea. Altfel… nisipppp, niissiippp peste tooot! Acum, sigur că ne putem descurca și improvizând un spațiu de joacă adecvat pentru nisip, într-o cutie de plastic sau o tavă cu margini ridicate.

Luați în calcul, însă, că, oricâtă grijă am avea, ceva nisip tot o să-și găsească drumul pe jos, în casă. Eu îi mut cutia și cartierul general în bucătărie, atunci când e pregătit „să sară” în groapa cu nisip. 🙂 Să știți, însă, că merită efortul. E magnet, nisipul acesta, pentru copii! Băiețelul meu își ia toate figurinele cu dinozauri și încinge o joacă pe cinste! Îi place foarte, foarte mult,

8) Placa de echilibru Active Play Monkey Balance Board, de la Alex Toys

Distracție maximă! Asta se întâmplă cu placa aceasta, pe care, recunosc, am încercat-o și noi. Și, da, ține. E foarte rezistentă. Singurul lucru la care trebuie să fiți atenți este ca, atunci când cel mic se joacă cu ea, să aibă o pereche de ciorapi antiderapanți sau să fie încălțat, pentru că suprafața ei este destul de alunecoasă. Altfel, e minunată!

Când nu e folosită pentru a antrena abilitățile de echilibru, folosește ca ascunzătoare pentru jucării, trenurile lui Alex merg și ele pe placa aceasta, o mai folosește și pe post de tunel și pe post de balansoar.

Găsiți placa de echilibru la emag.ro aici și pe amazon.co.uk aici

Vă las și un video de prezentare:

9) Dragon, jucărie gonflabilă pentru sărit Jump ‘n’ Rebote.

Ce să spun despre această jucărie: e un dragon-căluț, numai bun de călărit și țopăit. Ce poate fi mai distractiv decât să țopăi, cocoțat pe el, prin toată casa?!

Mai ales în zilele ploioase, când nu putem ieși afară, ca să-și consume, copilul, energia. Îl găsiți pe amazon.es aici iar pe emag.ro găsiți ceva similar aici . Nu cred că s-a inventat copilul căruia să nu-i placă așa ceva! 😀

10) Jucăriile Squishy

E o întreagă nebunie, la noi în casă, cu jucăriile Squishy. E ceva absolut hipnotizant, cu apăsatul ăsta și frământatul lor. Vă spun sincer, provoacă dependență! 😀 Și Alex, și noi suntem fascinați de jucăriile acestea moi, cu revenire lentă, pe care le strivești în palmă.

Desigur, când nu face asta, ele reprezintă și o masă copioasă pentru dinouzaurii lui Alex, doar se știe că animalele acestea preistorice se hrănesc cu înghețată, cupcakes și gogoși.

Când nu se joacă el cu ele, recunosc că sunt singurele jucării pe care i le fur, efectiv. 😀  Le găsiți la emag.ro, aici și pe amazon.es aici. Există o grămadă de modele și de tipuri de seturi din care puteți alege.

Așadar, o achiziție utilă pentru „bucătăria” oricărui copil, dar funcționează foarte bine și pe post de trambulină pentru dinozauri și alte jucării cărora le place să sară în mâncare, în loc de groapa cu nisip. Ale noastre sunt și breloc, lui Alex îi place să îi agăț câte una la ghiozdan, când merge la grădiniță iar cu căpșuna, ce să vă spun, doarme cu ea în pat. 🙂

Vă avertizez, însă, că există un risc… să fugiți în lumea largă cu jucăria copilului. Eu mă abțin cu greu! 😀

Acesta a fost Top10 cele mai iubite jucării, pentru copii între 3 și 4 ani, alcătuit în funcție de preferințele băiețelului nostru. Sper că v-a fost util și că ați găsit, aici, inspirație, în caz că aveați nevoie.

Spor la joacă! 😀

UPDATE:

Trebuie neapărat să adaug și corabia aceasta de pirați, pe care piciul nostru a primit-o, de curând, de ziua lui și de atunci se joacă non-stop cu ea!

11) Fisher-Price Imaginext Shark Bite Pirate Ship

Nu e doar o corabie, face și multe lucruri: trage cu „ghiulele” din dotare, odată ce le pui în tun, are tot felul de compartimente secrete, unul dintre ele este pentru ascuns comori, vine cu două figurine, căpitanul rechin și ajutorul lui, trage și cu tunurile laterale cu… nu știu ce sunt.. niște rachete, harpoane, mă rog, nu mă pricep, dar sunt bune de învins monștrii marini, precum dinozaurii, care ne-au umplut casa (nu mă întrebați ce caută în apă, că nu știu.. 🙂

Și… cel mai important, botul de rechin al corabiei nu e numai de decor, ci se deschide și „înghite” toți vrăjmașii 😀 , asta îi place cel mai mult lui Gogoașă.

O găsiți pe amazon.es aici

Vă las aici și video oficial de prezentare:

Disclaimer:  Toate opiniile și recomandările exprimate în acest articol îmi aparțin în întregime. Jucăriile prezente în acest top au fost selectate exclusiv în baza experienței noastre cu ele și nu am primit nicio remunerație, de la niciun producător sau distribuitor de jucării, pentru prezența lor în acest articol.

Citește și:

Top 10 cele mai iubite jucării (2 – 3 ani)

Top 10 cele mai iubite jucării (1 – 2 ani)

Top 10 cele mai iubite jucării ale lui bebe (0 – 12 luni)

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *