Ioana Boca – Zori de Zen

Top 10 cele mai iubite jucării (2-3 ani)

Iaca a mai trecut un an și a venit vremea pentru un nou top al celor mai iubite jucării, pentru copii cu vârsta între 2 și 3 ani. Scriu acest top, în fiecare an, de când a venit pe lume băiețelul nostru, așa că dacă aveți nevoie de idei pentru copii mai mici, aruncați un ochi și pe Top 10 cele mai iubite jucării 0 – 12 luni și Top 10 cele mai iubite jucării 1-2 ani.

Așadar, am adunat aici toate jucăriile pe care Alex le iubește și cu care se joacă non-stop, potrivite pentru copii cu vârsta între 2 și 3 ani. Acuș-acuș bate și Moș Crăciun la ușă, așa că sper să vă fie de folos și vi le recomand cu încredere, sunt testate și mega-testate de noi și sunt preferatele băiețelului nostru.

1 Trenulețele „Thomas și prietenii săi”, seria Take N Play (magnetice)

Nu pot să vă descriu ce nebunie e la noi cu trenurile, mai ales cu cele din seria Thomas. Sunt, efectiv, jucăriile care i-au marcat perioada aceasta, între 2 și 3 ani. Pasiunea lui pentru trenulețe nu se va opri mulți ani de acum încolo, după cum vedem noi că stă treaba acum, așa că sunt mai mult ca sigură că aceste jucării îi vor marca, de fapt, o bună parte din copilărie. Trenulețele Thomas din seria Take N Play sunt de departe favoritele lui, nu există zi în care să nu se joace cu ele. Am ajuns, de-a lungul timpului, să alcătuim o colecție impresionantă de trenuri din această serie. Trenurile sunt realizate din metal, se prind între ele și de vagoane cu ajutorul unor magneți, ceea ce le face extrem de ușor de manevrat de către copii mici.

Fiecare tren reprezintă un personaj aparte. Seria este concepută după celebrele desene animate „Thomas and friends” și cred că numărul personajelor depășește 100! N-am ajuns încă până acolo, dar nici nu suntem departe (!). În poza aceasta apare doar o mică parte din colecția noastră. Online le găsiți pe emag aici sau jump4joy.ro aici  sau pe thomastoys.ro aici

Pe lângă cele magnetice, există și seria motorizată, care funcționează cu baterii. Suntem colecționari și de astfel de trenuri, nici nu se putea altfel, când avem în casă un fan convins al lui Thomas. Și acestea sunt extrem de rezistente la căzături, degajări și alte forme de torturat jucării :)… Vă spun din experiență. Atunci când nu se plimbă pe șine, trenurile motorizate obișnuiesc să facă întreceri și să-și încerce puterile în concursurile de tras cât mai multe vagoane după ele, de obicei încărcate cu tot felul de lucruri… de la papuci și portocale, la figurine cu dinozauri și lingurițele noastre din bucătărie.

2 Trenuleț din lemn Waterfall Mountain și masă de joacă, de la Kid Kraft

În concordanță cu pasiunea principală a băiețelului nostru… pe locul 2 nu putea fi decât o altă jucărie din lumea trenulețelor. Masa aceasta de joacă este o minunăție. E foarte bine realizată (atenție, ia ceva timp să o montezi. Unei persoane iscusite cred că îi ia în jur de două ore ca să asambleze masa și să pună pe picioare întreg circuitul). Altfel, masa este destul de solidă, are cutiuțe pentru depozitarea trenurilor și a șinelor – ăsta e un mare plus în ochii mei, cum sunt mereu disperată să găsesc fiecărui lucru un loc al său. Masa vine cu toate piesele necesare pentru asamblarea circuitului. Șinele sunt compatibile cu trenulețele Ikea, Brio și Thomas (varianta motorizată).

Este, într-adevăr, o investiție, costă destul de mult, dar dacă ne gândim că o va folosi mult timp de-acum încolo și că poate fi refolosită pentru diverse alte activități: puzzle-uri, plastilină, jocurile de lego, eu zic că merită. E bine ca prichindelul să aibă un loc în care să se desfășoare, altul decât pe jos sau pe comoda noastră TV iar marginile ridicate ale mesei sunt un ajutor pentru activități care implică piese de mici dimensiuni. Este mărișoară însă, așa că gândiți-vă bine dacă aveți suficient spațiu pentru ea.

Online, puteți găsi masa de joacă Waterfall mountain Kid Kraft pe dmkids.ro aici  dar și la emag.ro, aici. Noi am cumpărat-o de pe amazon.es

Vă las aici și video de prezentare:

Labirint magnetic din lemn – Bufnița, de la Toys R Us (Imaginarium Discovery Magnetic Maze Wood puzzle Owl)

Acest puzzle îl ține ocupat muuult muuult timp. Jocul constă în a mișca și aranja biluțele din interior, prin culoarele labirintului, folosindu-te de bagheta cu capăt magnetic, din exterior. Băiețelului nostru îi place foarte mult. Aș fi zis că nu va prinde o astfel de jucărie, fiindcă -în general- al nostru prichindel se plictisește destul de repede, dar jocul acesta îl captivează și reușește să-l țină atent și concentrat perioade destul de lungi. Mereu dă o raită și pe la puzzle-ul labirint. Am cumpărat puzzle-ul magnetic dintr-un magazin fizic Toys R Us. Online nu l-am găsit niciunde.

Există mai multe puzzle-uri de acest tip în colecție. Noi avem bufnița, dar tare drăgălașe sunt și celelalte.

Casa de păpuși mobilă, de la Playmobil

Da, avem și o casă de păpuși, chiar dacă al nostru este băiețel și e chiar una dintre jucăriile lui preferate. Eu una nu cred în împărțirea asta în jucării „de fete” și jucării „de băieți”. Fetițele pot iubi să se joace și ele cu mașinuțele, la fel cum și băieților le poate plăcea o bucătărioară de jucărie de exemplu sau o păpușă. Căsuța aceasta a fost mai mult decât binevenită iar prichindelului meu îi place la nebunie. Am cumpărat-o de curând, adică spre vârsta de 3 ani, nu aș recomanda-o pentru vârste mai mici, întrucât conține piese de foarte mici dimensiuni, care pot fi ușor înghițite. Partea bună este că puteți pune, pur și simplu, deoparte, piesele mai mici. Acestea sunt în general accesoriile familiei care locuiește în căsuță precum: periuțe de dinți, feon sau mâncarea din frigider și vesela.

Spuneam însă că jucărioara asta a venit cu multă bucurie, mai ales acum, când băiețelul nostru a descoperit jocurile de rol. El se vede pe el, în acea căsuță, ca fiind „bebe Alex” împreună cu mami și tati. E o ocazie bună să repetăm prin joacă și anumite rutine: ne spălăm pe mâini înainte de a ne așeza la masă, apoi stăm cu toții la masă când mâncăm, e ora de nani – toată lumea în pat. În plus, faptul că această căsuță are și baie cu o toaletă de jucărie mi-a venit extrem de bine, mai ales că tocmai făceam trecerea cu Alex de la scutec la toaleta „de copii mari” și așa repetam cu el, prin intermediul personajelor de jucărie. Se distrează teribil când Alex mic de jucărie strigă tare: „Alex face pipi!!! Fugaaa, fuggaaa la veceu!”  :)

Ce ne mai place la această căsuță este că e sub formă de gentuță, se închide după ce te-ai săturat de joacă iar piesele se păstrează frumos în interior, fără să se rătăcească prin toată casa.

Pe scurt, o căsuță de jucărie e o idee foarte bună mai ales acum (între 2 și 3 ani) când copiii sunt la vârsta la care descoperă jocurile de rol și își dezvoltă imaginația. Băiețelul nostru se joacă tot timpul cu ea! Online poate fi cumpărată de aici  sau de aici

5 MagMagic, set de construcție magnetic

Este hipnotizant, adică până și nouă ne place, ca adulți.  Mie, cel puțin, mi se pare extrem de relaxant să „lipești” piesele între ele și să construiești tot felul de forme. E distracție mare la noi în casă cu setul acesta (și evident, când spun asta, nu mă refer doar la adulți, cum acesta este, totuși, un top 10 al celor mai iubite jucării ale băiețelului nostru). Piesele se lipesc între ele, fiind magnetice iar de aici mai departe totul ține de imaginație și de inspirație! Noi avem un set cu 30 de piese, dar există multe, multe opțiuni, acum am pus ochii pe cele care permit copilului să construiască el singur o mașinuță sau un elicopter, așa că avem în plan să îi mărim colecția de piese de construcție. Online îl găsiți aici iar asemănător, pe site-urile românești, am găsit aici.

6 Pig goes Pop

A fost votată jucăria anului 2010, în Marea Britanie. E un joc distractiv la care poate participa toată familia. Acțiunea e simplă: arunci cu zarul iar apoi trebuie hrănit purcelușul și de fiecare dată când i se dă de mâncare, acestuia îi crește burtica, până când îi explodează cureaua. Vă dați seama că ultima parte e preferata copiilor! E și e o ocazie pentru copii să învețe să numere. Deși producătorii recomandă vârsta minimă ca fiind 4 ani, eu vă spun că are un mare succes la băiețelul nostru, care împlinește 3 ani. Noi l-am luat de aici amazon.es, în România l-am găsit la vânzare, sub numele de Porcușorul Ghiță :) , pe magazinprichindel.ro aici , pandytoys.ro aici sau pe carturesti.ro aici.

Gogoșel ne cere aproape în fiecare zi să jucăm jocul cu purcelușul, așa că își merită pe deplin locul în top 10 cele mai iubite jucării din casa noastră.

Iată și filmulețul de prezentare al purcelușului gurmand:

7 Play Doh Kitchen Creations Noodle Makin’ Mania

Am ajuns la plastilină… și cum să nu fie plastilina pe lista activităților preferate?! E aproape imposibil pentru un copil să nu-i placă să se joace cu plastilină. Ei, setul acesta de la Play Doh, în care cel mic face paste este – de departe – cea mai iubită jucărie care implică plastilină. Se distrează enorm făcând spaghete de toate culorile și tot felul de biscuiței, pe care ni servește apoi, pe farfurie, cu furculița înfiptă în ei. Îi place la nebunie! Online (Ro) îl găsiți și aici sau aici.

8 Joc educativ Încuie și Descuie, de la Melissa & Doug

Planșa aceasta, plină de încuietori de tot felul îl fascinează pe băiețelul nostru și sunt sigură, la ce review-uri are pe magazinele online, că el nu e nicidecum o excepție. Îi place enorm să deschidă și să închidă ușile diverselor compartimente de pe planșă și este foarte mulțumit atunci când poate face asta singur, fără niciun ajutor.

A fost fascinat de jocul ăsta din secunda în care a dat cu ochii de el.  În spatele ușilor se ascund tot felul de animăluțe, de diverse culori – o ocazie bună pentru a repeta culorile, dar și numerele. Înainte de toate însă, acesta e un joc extrem de util pentru dezvoltarea motricității fine a copiilor. Dimensiunile planșei din lemn sunt destul de generoase și asta este bine pentru copii, fiindcă pot „lucra” la încuietori cu ușurință. 100% good buy! Puteți găsi jocul și online (RO) aici sau aici sau pe  amazon.es ori amazon.co.uk.

9 Pop-Up Pirate, de la Tomy 

Pop-Up Pirate e încă un joc super distractiv pentru cei mici. Toată treaba constă în a introduce săbiuțele în butoiul piratului și, dacă nimerești în locul potrivit, piratul sare din butoi. Acum, băiețelul nostru se joacă cu noi, inventăm povești cu piratul din butoi în timp ce încercăm să-l facem să sară și în general nu prea avem reguli în afară de aceea de a descoperi când sare dumnealui din butoi. Va fi însă cu siguranță un joc de „cursă lungă”, potrivit și pentru când va mai crește și îl va putea juca împreună cu alți copii. Regulile sunt foarte simple și ușor de urmat. Online îl găsiți pe jucariijucarii.ro aici, nichiduta.ro aici.  totorel.ro aici ,  amazon.es și amazon.co.uk

10 Let’s Go Fishing, de la Pressman Toys

Se dau: pești care se învârt, ies și intră în locșoarele lor, deschizând și închizând gura și undițe care abia așteaptă să îi tragă afară, manevrate de copii atenți și concentrați. E un joc extrem de distractiv. Băiețelul nostru petrece mult timp jucând jocul acesta și este așa de mândru de fiecare dată când reușește să scoată câte un pește afară! Dacă la început făcea un efort vizibil ca să reușească, acum a devenit tot mai bun și reușește să-i pescuiască din ce în ce mai ușor. Are succes garantat la prichindei! De altfel, joculețul acesta are câțiva zeci de ani de când bucură generații întregi de copii. Online găsiți jocul pe artgarage.ro aici,  amazon.es și amazon.co.uk

Și pentru că tot suntem la capitolul – pești, nu pot să nu menționez și jocul de pescuit magnetic de la Melissa & Doug.

Iubim jucăriile de la Melissa & Doug și cu siguranță cred că nu suntem singurii! Sunt jucării din lemn, de foarte bună calitate iar anul trecut, de Crăciun, piticul nostru a primit acest puzzle drăgălaș, de pe care „pescuiește” animăluțele marine, cu ajutorul unei undițe cu magnet. El este, de altfel, un mare iubitor de puzzle-uri, așa că genul acesta de jocuri ocupă un loc important între activitățile lui. Cât despre puzzle-ul de față… nu pot să vă spun decât că și acum, la aproape un an de când l-a primit, îl iubește la fel de mult ca-n prima zi! Online, puteți găsi jocul și aici.

Acesta a fost top 10 cele mai iubite jucării ale băiețelului nostru, între 2 și 3 ani. Sper să vă prindă bine recomandările noastre.

Gata, acum la joacă cu voi! :)

Disclaimer:  Toate opiniile și recomandările exprimate în acest articol îmi aparțin în întregime, ca întotdeauna. Jucăriile prezente în acest top au fost selectate exclusiv în baza experienței noastre cu ele și nu am primit nicio remunerație, de la niciun producător sau distribuitor de jucării, pentru prezența lor în acest articol.


Mai ai nevoie de idei? Citește și:

Top 10 cele mai iubite jucării ale lui bebe (0 – 12 luni)

Top 10 cele mai iubite jucării (1 – 2 ani)

Top 10 cele mai iubite jucării (3 – 4 ani)

Idei de cadouri pentru Moș Crăciun (de la 2 ani +)

Idei de cadouri pentru Moș Crăciun 2018 (de la 3 ani+)

Dacă îți place ce ai citit, m-aș bucura enorm să mă susții și cu un Like pe pagina de Facebook. :)
Îți mulțumesc pentru că ești aici.

3 Comments

 1. Wawa Baby

  Cred ca trenuletele vor fi intotdeauna cele mai iubite jucarii. :)

  Reply
 2. Alexandra

  Foarte util articolul!
  In cautarea unui cadou pentru fiul meu si copiii prietenilor, am dat de el si am plecat cu 2-3 idei… jucarii de care nici nu auzisem dar cu siguranta o sa ii incante!

  Reply
  1. Ioana (Post author)

   Mă bucur tare Alexandra dacă ți-a fost de folos. Te mai aștept pe la mine pe blog! :)

   Reply

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *